Avatar

Frederikshavn Gl. Station som Fremo-projekt

af Carsten B. Thomsen, Frederikshavn, 10/1 2017, 21:59 (2745 dage siden) @ Ole K. Hansen

En skam at Skagensbanen stopper så brat, Carsten ;-)
Men det har vi jo snakket sammen om en gang over FB :-D

Hej Ole

Ja, her drejer det sig jo om et virkeligt forbillede, med alle dets ulemper og fordele, som skaleres ned til en nogenlunde nøjagtig model.
Det er så muligt, at fordelene og (især) ulemperne ikke bliver 87 gange mindre, men stadig er 100% trælse :-D

Frederikshavn Gl. Station var endestation for 3 baner, plus havnebanen, men var indrettet til gennemkørsel.
Og så er der transversaler mellem Skagensbanen og DSB's spornet på stationen, og der giver jo den mulighed, at Skagensbanetogene kan ledes ind i Spor 1 og Spor 2 (foran hovedbygningen) og fortsætte ret igennem, hvis det skulle være - f.eks. videre til en fiddle yard, der tilsluttes sydenden af stationen.
Og omvendt, vil Sæbybanetogene kunne afgå til/ankomme fra Skagensbanen via Spor 1 og Spor 2, sådan at højre strækningsspor nordud ad stationen eksempelvis kunne være en "fælles" FFJ/SB-privatbane, der eventuelt et stykke derfra grenede fra Vendsysselbanen til et selvstændigt forløb, ligesom tilfældet også var i virkeligheden.
Som nævnt giver den ikke-forbilledlige transversal nord for Asylgade også den mulighed, at der kan tilsluttes en dobbelsporet hovedbane, sådan at tilslutningen af stationen bliver så universal som mulig - den ekstra transversal er så et af de kompromisser, i forhold til forbilledet, der vistnok er til at leve med :-)
Mulighederne er dermed mange, og det vil blive en - engang! - fremtidig opstilling, der afgør hvilke muligheder, der bliver brugt.

--
Med futlig hilsen
Carsten B. Thomsen

Fremo-medlem, H0 2-skinne DCC, dansk (incl. udenlandsk materiel, der kører/har kørt i Danmark), epoke III til VI - dog primært IV.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne


Tagcloud

Märklin Fleischmann Roco Peco Pico Heljan Hobbytrade Hobby trade Brekina Busch Epokemodeller ESU Evergreen Faller Lenz Togmodelle Viessmann modeljernbane Long modeltog modeltoge modeltogbane togbane DSB legetøjstog modeltogklub 1/87 1/45 spor H0 køreplanskørsel modeltogbilleder tog lokomotiv veterantog sporplaner station banegård godstog persontog Intercitytog remise modelbane

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak