Mck Me 1502 på C skinner

af Morten Flindt Larsen, København K, lørdag 07. januar, 2017, 03:11 (1521 dage siden) @ Thomas Jespersen
redigeret af Morten Flindt Larsen, lørdag 07. januar, 2017, 03:37

Nu hører det med til historien at da Heljan trådte ind på det engelske marked var englænderne glade bare hjulene blev siddende på når man løftede materiellet fra sporet. Det var et meget nemt marked at komme ind på.

Ja, det var det, og smart gjort af Heljan, mens Märklin, Roco, Fleischmann m.fl. åbenbart har sovet i timen. Om hjulene almindeligvis falder af Hornbys og Bachmanns modeller, vil jeg dog trods alt stille mig lidt tvivlende overfor. Det er jo hæderkronede gamle producenter, ja vel nærmest Storbritanniens Märklin og Fleischmann.


Nu var det netop vogne der blev fremstillet af Roco og ikke noget AC spoecifikt. Desuden har alle deres lokomotiver med undtagelse af SB 52 og første udgave af ML6 kunnet fås til AC-drift. Ville de mon blive produceret hvis ikke der var et marked for det?

Nej, DSB ML 6 og SB T 52 ville ikke være blevet produceret, hvis der ikke der havde været et hollandsk og tysk marked for modeller af de to lokomotivtyper. Det er ommalede hollandske og tyske typer. Havde lokomotiverne kun kørt i Danmark, var de med 110 % garanti aldrig blevet produceret i model, heller ikke af hverken Heljan, HobbyTrade eller McK.

Så jeg syntes ikke dit argument om at DC kørerne holder markedet oppe holder.

Jo, det holder fuldt ud. Havde Heljan, HobbyTrade, McK m.fl. ikke produceret deres mange danske DC-modeller, er det uendeligt blåøjet at hævde, at så ville Märklin og Roco have produceret modellerne i stedet. Uden de danskproducerede DC-modeller, ville der stort set ikke have eksisteret dansk modeljernbanemateriel, næppe heller de ommalede udenlandske modeller (DSB ML 6 og SB T 52), som kun kan sælges, fordi der eksisterer et dansk marked, opbygget af DC-producenterne Heljan, Hobbytrade og senest McK og Dekas.

Der er mange AC kørere der ikke kører med rullende materiel fra Märklin, men fra andre producenter.

Ja, netop. Det er DC-producenterne, der leverer langt hovedparten af de danske modeltog. Uden DC-producenterne ville dansk modeltog være en nichehobby. Vi ville nok fortsat have lille marked for udenlandsk modeltog, men dansk modeltog ville være en død sild. Det er DC-kørerne, der holder markedet for dansk modeltog oppe.

Venlig hilsen
M:-)rten


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Jernbanebøger

Frygt og fascination

Frygt og fascination
Pris 252 kr.

Læs mere

Tagcloud

Märklin Fleischmann Roco Peco Pico Heljan Hobbytrade Hobby trade Brekina Busch Epokemodeller ESU Evergreen Faller Lenz Togmodelle Viessmann modeljernbane Long modeltog modeltoge modeltogbane togbane DSB legetøjstog modeltogklub 1/87 1/45 spor H0 køreplanskørsel modeltogbilleder tog lokomotiv veterantog sporplaner station banegård godstog persontog Intercitytog remise modelbane

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med takCopyright © 2021 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen