Mck Me 1502 på C skinner

af Morten Flindt Larsen, København K, fredag 06. januar, 2017, 10:17 (1479 dage siden) @ Bent Larsen

Hej
Er det ikke ca. 40 o/o der kører AC, dem kan danske farbrikanter ikke undvære DC kørende kan ikke bære en produktion alene. McKs ME er da også et godt eks. På et lok. der udviklet til både D/C og A/C, den klare nemt R36 der så lige de sporskifte problemer som er beskrevet i BANEN. Jeg har ikke fået nye hjul endnu, om det løser problemet ved jeg ikke endnu.


Hej Bent,

Det var da en positiv tilbagemelding. R36 - så er den ME altså ikke så ringe endda, men det er surt, hvis man er nødt til at skifte hjul på den pga. sporskifterne. Hvis det ellers er teknisk muligt for konstruktørerne at løse problematikken ved at forbedre sporkonceptet, så synes jeg, der efterhånden må at være et marked for nogle lange slanke treleder-sporskifter, der ikke er låst til Märklins 65 år gamle sporkoncept og -geometri, så det undrer mig lidt, at Märklin ikke udbyder et eksklusiv-sporprogram ved siden af deres normal bagud-kompatible spor (eller at andre producenter ikke gør det). Jeg har fuld forståelse for de fordele, der er ved 3-ledersporets enkelhed ved f.eks. vendesløjfer, signalstyring etc., men jeg synes, at det er ærgerligt, at man åbenbart er bundet af nogle gamle tekniske normer. Er det mon en uløselig opgave at konstruere et mere tidssvarende 3-lederspor a la Peco og Tillig?

Venlig hilsen
M:-)rten


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med takCopyright © 2021 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen