Mck Me 1502 på C skinner

af Morten Flindt Larsen, København K, fredag 06. januar, 2017, 03:33 (1482 dage siden) @ Thomas Jespersen

Det er da bare noget konstruktøren tager højde for når han/hun designer og bygger modellen. Trix kunne sagtens finde ud af det for mange år siden.

Ja, netop: "for mange år siden", men verden står ikke stille. Der er da ved gud ikke nogen 2-skinnekører af i dag, der ved deres sansers fulde brug ville købe en akkuratesse-model af et ME-lokomotiv, hvis den grundlæggende var konstrueret og udformet som gammelt et Trix-lokomotiv, og da slet ikke, hvis målet hermed var at skulle underlægge sig nogle forældede og stivnede tekniske normer, blot fordi en anden producent ikke er fulgt med den normtekniske udvikling. Der er jo nok en grund til, at der ikke længere kommer nye Trix-lokomotiver på markedet, og det er formentlig, at Trix' (dvs. Märklins) konstruktører ikke længere evner at leve op til de kvalitetskrav, forbrugerne har til 2-skinnelokomotiver.

Næh, lad dem, der kører på det snart 65 år gamle Märklin-sporkoncept leve i fortiden og hygge sig med det, og drop fremover produktionen af AC-lokomotiver på DC-basis, i hvert fald til det forsvindende lille danske marked. Det har der gennem de seneste 20-30 år været alt for mange fiasko-historier med. Det er fint nok at der findes et bagud-kompatibelt sporkoncept, men hvis man ikke også erkender dettes begrænsninger, har man selv bedt om øretæverne, og det gælder både producenter og forbrugere.

Venlig hilsen
Morten


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med takCopyright © 2021 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen