Mck Me 1502 på C skinner

af Morten Flindt Larsen, København K, lørdag 07. januar, 2017, 00:29 (1521 dage siden) @ UTJ

I øvrigt ville mange skifte væk fra AC hvis man ikke kunne få noget dansk AC. Ikke lige nu og her, men over tid - og det ville der have været rigtlig tid til med 20 år med danske modeller.

Dansk modeltog havde været en uddøende nichehobby, hvis det ikke havde været for DC-kørerne. Det var Lima og Roco, der tilbage i 1980'erne satte gang i dansk modeltogs opsving, ikke Märklin, og det er DC-kørerne, der fortsat holder dansk modeltog oppe - ikke AC-folket, som nogle påstår. Uden DC-kørere og en dansk modeltogsproduktion havde menuen - ud over "krokodiller" og deslige - stort set stået på gamle forkortede MY'ere og B-vogne, et par N- og T-maskiner + diverse fordanskede Reichsbahn-vogne. Det er fuldt forståeligt, at Heljan - med stor succes - efter årtiers brok fokuserer på England, hvor markedet er tifold større og så godt som ingen kører AC. Det var en god og sund beslutning for virksomheden.

Venlig hilsen
Morten


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med takCopyright © 2021 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen