Igen "danske" fantasivogne fra Brawa

af Morten Flindt Larsen, København K, 20/4 2019, 17:49 (1824 dage siden) @ Claus E. Hansen

Som sagt, der er et marked for fantasivogne, for ellers blev de ganske enkelt ikke produceret. Men bryder mig heller ikke om dem.

Men egentlig ret imponerende, for det danske modeljernbanemarked, må efterhånden være stopmættet. Og forklarer de meget store, for ikke at sige enorme mængder af brugt og ældre modeltog der er ude nu. Og til stadig dalende priser. Og hvor der også er noget der aldrig vil blive solgt, fordi der bliver forlangt for høje brugtpriser.

Markedet regulerer sig selv. Det er næppe alt ældre modeltog, hvor priserne er er dalende. Mange ældre (hvad jeg betragter som) kvalitetsmodeller ser man sjældent udbudt til salg overhovedet, så den type modeller, som det danske modeljernbanemarked er mættet af, må vel være "de andre modeller", herunder fantasimodellerne og de modeller, som er acceptable - indtil der kommer en mere korrekt model. Men naturligvis er der også flere og flere dødsboer, som skal realiseres.
På det stopmættede marked synes der drsuden at være en del usælgeligt fabriksnyt tog, som måske en ikke så brancheerfaren forhandler har indkøbt som "et godt tilbud" hos en producent ud fra en filosofi om, at alene varemærket kan sælge og at det ikke har nogen betydning, hvad det indkøbte modeltog konkret forestiller. Markedet består af flere forskellige niveauer både af forhandlere og kunder.

Vh
M:-)rten


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak