Igen "danske" fantasivogne fra Brawa

af Steff, 25/1 2019, 21:53 (1947 dage siden) @ Morten Flindt

Om man kan lide moderen eller datteren (hvorfor ikke begge?) er vel op til ens egen standard og hvilke grænser man selv sætter (om modeltog altså!!!!!).

Men jeg synes nu det er absolut helt iorden at der bliver gjort opmærksomt på, når en ny model – eller hvad det nu viser sig at være – ikke lige er det den udgiver sig for at være modeljernbanemæssigt. Altså at den på flere punkter har større uoverensstemmelser med 1:1 forbilledet. Det være sig undervogn, tank størrelse og evt. antal tank svøb, påfyldningsdomer, rangerplatforme/tårnbremser og nok ikke mindst en så tæt på korrekt bemaling, beskriftning, logo og tekniske- og andre informationer på diverse plader etc. Og en mulighed for at kunne konstatere dette, er vel at man har en interesse og viden om forbilledet; det er da en nødvendighed.

I tilfældet her kan vi så også lære, at selvom det er et respektabelt og anerkendt fabrikat, kan der sagtens snydes på vægten for at sælge. Og netop DETTE vil en almindelig køber uden interesse for forbilledet ikke vide, hvis ikke der bliver gjort opmærksomt på dette som her.

Men igen, hvis en køber synes det er en flot tankvogn til hans/hendes bane hjemme er det vel selvfølgelig iorden. Det er altså så bare ikke en MODELJERNBANE tankvogn hun/han køber, men en vogn, hvor der på væsentlige punkter mangler overensstemmelse med det opgivne forbillede.

Herunder en bilmodel af en Rolls Royce, den er sort og har motoren forrest :-)
[image]

Med venlig hilsen
Steffen Dresler


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak