Men hvad så med ECO?

af Morten Flindt, 15/2 2019, 11:01 (1900 dage siden) @ cm


Nej, det er en replika i skala 1:87 af et lokomotiv med et virkeligt forbillede. At lokomotivet ikke blev bygget i 1:1 er sagen uvedkommende. Det skyldtes uheldig omstændigheder. Omtrent det samme overgik DSB's HE-vogne, som vi stadig har til gode i model, selv om grundmodellen findes i 1:87. Historiske kendsgerninger er aldrig fantasi.


Jamen - det bekræfter jo enhver i, at Märklin's CL-vogne er fantasivogne. Det er IKKE CL-vogne - trods litreringen - eller m.a.o. de udgiver sig for noget de ikke er....
[image]

Men hvad gør det så HOBBYTRADES ECO-vogn til? Eksperterne her på forum har for længst stadfæstet, at vognen er for lav... er det så en fantasivogn?
[image]
:-D ;-)
mvh
Chr


Nej, det er en ægte modelvogn med en konstruktionsfejl, så den ikke er målfast. Den slags kiks forekommer af og til. Roco har fx en lukket godsvogn af type G10, som tyske eksperter og andre for længst har stadfæstet er for høj. Men også her kan man jo "bare lade være med at købe dem", hvis man ikke bryder sig om produktet. Modeltog er ligesom spegepølser; der findes 1-, 2-, 3- og 4-stjernede modeller, og man får ikke altid det, som man betaler for. Både for fantasivogne og kiksede modeller gælder, at den enkelte på basis af den omtale, en model får, og på basis af egne vurderinger sætter sine egne grænser for, hvad hun eller han lyst til at bruge sine penge på, så det med bare at lade være med at købe noget, er noget alle praktiserer. Da de fleste kun råder over begrænsede midler til deres hobby, er de selektive i deres modelindkøb. Nogle køber kun "tøj med god pasform", mens andre ser mere på varemærket og det image, som det giver, og så er indstillet på om nødvendigt at nedprioritere pasformen en smule. Personligt er jeg ikke til fals for mærkevarer med dårlig pasform, men det er der mange, som er.

Mvh
M:-)rten


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak