Er dette så et fantasilok ?

af Steff, 14/2 2019, 20:01 (1900 dage siden) @ Futfar

Kære kollega

Svaret er jo (det i er enige om) jo allerede givet, men jeg synes der bør tilføjes, at modellen fra Märklin ALDRIG har udgivet sig for andet end det den er/var, en model af et krigslokomotiv KM 2? eller KM3?, der aldrig blev materialiseret, da slutningen af krigen så at sige overhalede det. Og DET er jo også blevet skrevet i kataloget og derefter behandlet jernbanehistorisk i Tyskland og andre steder derefter.
Altså har INGEN købt katten i sækken.
Det gav jo så anledning til rent historisk at fortælle om - uanset ens politiske ståsted, moral og politiske korrekthed - om en industriel konstruktion, der i en råstoffattig tid faktisk kunne have frembragt et lokomotiv, der trækkraftmæssigt og muligvis også m.h.t. anvendt energi, kunne have været blevet et europæisk forbillede for fremtidige konstruktioner (nu taler ikke IKKE om "Endsieg" eller andet politisk chit chat) konstruktionsmæssigt.
Iøvrigt er en læsning af tanker, udfordringer, muligheder i.f.m. udviklingen af de såkaldte Kriegslokomotiven af alle kategorier, damp, diesel, elektrisk, smalspor, industri som (kul)minelokomotiver ganske spændende læsning, kan anbefales!

Med venlig hilsen
Steffen DResler


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Tagcloud

Märklin Fleischmann Roco Peco Pico Heljan Hobbytrade Hobby trade Brekina Busch Epokemodeller ESU Evergreen Faller Lenz Togmodelle Viessmann modeljernbane Long modeltog modeltoge modeltogbane togbane DSB legetøjstog modeltogklub 1/87 1/45 spor H0 køreplanskørsel modeltogbilleder tog lokomotiv veterantog sporplaner station banegård godstog persontog Intercitytog remise modelbane

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak