Er dette så et fantasilok ?

af Morten Flindt, tirsdag 26. februar, 2019, 18:00 (571 dage siden) @ Lars Møller Jensen


Nej, det er en replika i skala 1:87 af et lokomotiv med et virkeligt forbillede. At lokomotivet ikke blev bygget i 1:1 er sagen uvedkommende. Det skyldtes uheldig omstændigheder. Omtrent det samme overgik DSB's HE-vogne, som vi stadig har til gode i model, selv om grundmodellen findes i 1:87. Historiske kendsgerninger er aldrig fantasi.

Vh
M:-)rten


Hej Morten,

så må Heljans næste projekt ubetinget være dette:

http://jernbane.vps.powernet.dk/catalog/Billedarkiv/r/10363/viewmode=previewview/fc=3%3...

Duk og løb

Med venlig hilsen
Lars Møller Jensen


Hej Lars,

Ja, det synes jeg. Måske ikke en "skitse-MK" men en "hovedtegnings-MK/FK". Sådan en er vi en del, som har savnet. Og naturligvis med slæbeskoen monteret på fællesbogien på 3-leder-udgaven. Men nu er jeg jo ikke (punkt)kontaktmand til HELJAN (heldigvis - for HELJAN), og i øvrigt har firmaet jo for nogen tid siden klart meldt ud, at der ikke kommer flere nye danske modeller. Så er den ikke længere. Og så er 3-leder-folket jo også forskånet for det. ;-) :-P


Kære Morten,
må jeg bede dig se på tegningen igen og dels udpege fællesboggien
- og tag så lige og kig en ekstra gang på dørenes placering, kupé-inddelingen og den pudsige skydedør ved den den ene vognende og sammenlign med:
http://jernbane.vps.powernet.dk/catalog/Billedarkiv/r/10389/viewmode=infoview/fc=3%3A941
Lad siden fantasien flyde frit og nyd det der kan betragtes som en MR-model-1939.

Med venlig fantasifuld hilsen
Lars Møller Jensen

Kære Lars,
må jeg bede dig læse min tekst igen og udpege, hvor jeg skriver, at der var fællesbogie på skitsetegningen. Jeg omtaler jo tværtimod en "hovedtegnings-MK/FK", som det, mange ønsker sig fremfor en "skitse-MK". Så mon ikke det i det påkommende tilfælde vil være en "hovedtegnings-MK/FK", der vil blive produceret i første omgang? Så må en "skitse-MK"komme efter, selv om den boggiemæssigt nok er enklere at have med at gøre som model.

Med ligeledes venlig fantasifuld hilsen ;-)

M:-Drten


.


Hele emnet:

 RSS Feed af emneKommentarer, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2019 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen