Er dette så et fantasilok, en DSB BR 23? Hvad med lejeloks?

af Fiona @, Sdr. Bjert, mandag 18. februar, 2019, 13:46 (590 dage siden) @ Morten Flindt Larsen

Der er nu aldrig noget galt med lidt kontrafaktisk historieskrivning. Det kan faktisk være både spændende og lærerigt.
Kan man lave en nogenlunde sandsynlig alternativ historiefortælling, og bruge den som begrundelse for nogle historiske unøjagtigheder (kompromisser) på sit anlæg (og til en vis grad materiel), er der efter min mening stadig tale om MODELanlæg.
Velargumenterede historier der begrunder, hvorfor vi afviger fra virkeligheden for at få plads til en rimelig model (særligt omkring anlægget, mindre omkring materiellet), gør en forskel på MODELjernbane og LEGETØJStog. Det vi, som MODELjernbanefolk, laver, skal give et rimeligt realistisk billede af den, i hvert fald typiske, men helst konkrete virkelighed. Dette gælder både for anlægget udsende og anlæggets drift.

Vi må se i øjnene, at det ikke er realistisk at lave anlægenes længdemål i målestoksforholdet 1:87, men som oftest i et meget mindre målestoksforhold. Dette gælder også store klubanlæg og modulanlæg.

--
Venlig Hilsen

Jørgen


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Kommentarer, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2019 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen