Avatar

Købes: Heljan-huse med skifertag

af Carsten B. Thomsen, Frederikshavn, 21/1 2014, 15:35 (3798 dage siden) @ UTJ
redigeret af Carsten B. Thomsen, 25/1 2015, 18:34

Hej Ulrik

Tusind tak for tipset.
Jeg har gennem tiden luret på din superflotte Stenlille Station mindst et par gange - her er der virkelig noget at leve op til.

Min tålmodighed, evner og præcision rækker desværre nok ikke til at ridse skifertagplader selv - ialt skal der bruges et sted mellem en halv og en hel kvadratmeter - alene remisen er cirka 600 x 600 mm i grundplan.

Jeg købte nogle Slates #0427 (4 mm) Slating, White (0,015" thick), for at se om det var noget, der kunne bruges - men her gælder igen (som nævnt her) at jeg nok ikke vil kunne lægge dem præcist nok.

Endnu en gang tusind tak for tipset.


Lav nu først bygningerne, så forsyner vi dem med skifertag bagefter. Det tager nemlig ikke så lang tid at ridse et skifertag med en skalpel i en 1 mm styrenplade....heller ikke til remisen. Det vigtige er at det bliver gjort i en omgang, da det skal være ensartet.


Hej Ulrik

Hovedbygningen er faktisk snart klar til at få "hat" på - den skal lige forsynes med paptag på vestibulen og med tagrender "hele vejen rundt" først:


[image]

Mit modelbyggeri kan på ingen måde måle sig med din Stenlille Station, så for mig kan Heljan's skifertag som nævnt her lige gå an.
Desuden ligger hovedbygningen og toiletbygningen ved siden af hinanden, så tagene skulle også gerne helst ligne hinanden.
Desuden er fordelen ved den noget overdrevne struktur i Heljan's skifertag, at man ikke behøves at skulle helt tæt på, for at kunne se, at det drejer sig om skifertag - det kan jo vise sig som en fordel, når synet engang med årene begynder at svigte :-D

Endnu en gang tusind tak for input - jeg vil med tiden lægge billeder ud af de færdige modeller i denne tråd.

--
Med futlig hilsen
Carsten B. Thomsen

Fremo-medlem, H0 2-skinne DCC, dansk (incl. udenlandsk materiel, der kører/har kørt i Danmark), epoke III til VI - dog primært IV.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak