Avatar

Købes: Heljan-huse med skifertag

af Carsten B. Thomsen, Frederikshavn, 17/1 2014, 22:49 (3805 dage siden) @ Jan-Eddie
redigeret af Carsten B. Thomsen, 17/1 2014, 22:58

Hej Carsten.
Jeg savner også stærkt et typisk dansk skifertag til hjemmebygning i H0. Jeg har foreslået Heljan at lave en plastplade med korrekt skifertag - men der er desværre ikke kommet noget endnu.
Jeg har fundet disse to muligheder SELVKLÆBENDEog PLASTPLADE. Jeg har IKKE prøvet at bestille noget hjem endnu, så jeg ved ikke om de er brugbare.
Med venlig hilsen
Jan-Eddie

Hej Jan-Eddie

Tusind tak for henvisningerne - jeg kender begge produkter, men har dog ikke haft mulighed for hands-on (som det hedder på swahili - befamling på godt dansk).
Plastpladen forestiller den uregelmæssige type skifertag, som (især) ses på engelske bygninger - prisen må ellers siges at være i orden.
Hvad angår den selvklæbende type, så overstiger lægningen af den nok mine evner mht. præcision - her vil selv et par 1/10 mm skævhed i lægningen tydeligt kunne ses.

Min afsøgningen af markedet har forlængst ført mig frem til den konklusion, at selvom Heljan's efterhånden aldrende skifertag ikke er så overvældende kønt (men dog nogenlunde brugbart), så er det p.t. nok den eneste mulighed, eftersom jeg jo udelukkende bygger af plastic.
Og eftersom det har været i produktion sådan cirka siden farmor var dreng, så var der måske og muligvis en mulighed for, at der lå noget i en skrotdynge et sted i Kongeriget :-)
Det ville på den måde kunne få nyt liv ved at blive anvendt i forbindelse med mit Frederikshavn Gl. Station Fremo-projekt - her har næsten alle bygningerne skifertag, så der skal bruges en pæn slat, især også eftersom alle modellerne er i exact 1:87.

Endnu en gang tak for henvisningen.

--
Med futlig hilsen
Carsten B. Thomsen

Fremo-medlem, H0 2-skinne DCC, dansk (incl. udenlandsk materiel, der kører/har kørt i Danmark), epoke III til VI - dog primært IV.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak