Avatar

Købes: Heljan-huse med skifertag

af Carsten B. Thomsen, Frederikshavn, 21/1 2014, 15:19 (3738 dage siden) @ Morten Flindt Larsen
redigeret af Carsten B. Thomsen, 25/1 2015, 18:38

Øh, undskyld, men er Heljans skifertage overhovedet ens i strukturen og i præcis skala? :-|

Heljan 157 jf. ovenfor har i øvrigt ikke skifertag, så den kan ikke bruges.

Hej Morten :-)

Heljan's skifertag ser sån't så nogenlunde ud, synes jeg (i mangel af bedre) - og med mine begrænsede evner udi i præcision, så er det givetvis bedre end hvad jeg selv ville kunne fremstille, selv ud fra noget "halvfabrikata".

Toiletbygningen til Frederikshavn Gl. Station er p.t. færdigbygget, men endnu umalet - her har jeg brugt Heljan skifertag:

[image]

- og her ser Heljan's skifertag ikke alt-for klejnt ud på sådan en bygning, der er i exact 1:87 - det kan lige gå an, synes jeg.
Strukturen er dog noget overdrevet i forhold til virkeligheden, men så behøves man ikke at skulle se det tæt på, for at kunne se, at det vitterligt drejer sig om et skifertag - og så er der bedre "plads" til et lag maling og mulighed for eventuel patinering og mos-/algebegroning, sammenlignet med et skifertag printet på papir eller polyesterfilm.

Sådan set mangler jeg bare noget mere af det, så både hovedbygningen, Godsekspeditionen, Posthuset, Kedelhuset, remisen, velfærdsbygningen, Lokomotivmesterboligen, kolonnehuset, samt det gamle elværk i Skolegade kan udstyres med den korrekte type tag.

Tak for oplysningen om taget på modellen af Holme-Olstrup Station - ved nærmere granskning kan jeg da godt se, at Heljan har valgt at udstyre deres model med eternittag, ligesom forbilledet.
(Til gengæld ville dette eternittag passe perfekt til den gamle præstegård ved overkørslen i Vestergade).

Jeg retter fluks billedet og min forespørgsel - endnu en gang tak for input :-)

--
Med futlig hilsen
Carsten B. Thomsen

Fremo-medlem, H0 2-skinne DCC, dansk (incl. udenlandsk materiel, der kører/har kørt i Danmark), epoke III til VI - dog primært IV.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak