Fotoetik?

af UTJ, 24/8 2011, 16:39 (4676 dage siden) @ Erik V. Pedersen

Til gengæld kan man få et dårligt og helt forkert indtryk af en i øvrigt nydelig modeljernbaneklub, hvis der vises en stribe dårlige fotos. Det skulle næppe være nødvendigt at udpensle dette yderligere.

"Dårligt indtryk" er et udtryk for censur. Det er sådan noget propagandamyndigheder sørger for at undgå i diktaturstater. "Til eget brug" er op til fotografen for den alene har ophavsretten, medmindre fotografen har andre aftaler om overdragelse af ophavsretten, som fotografen er indforstået med. Men man kan ikke med lov befale at en fotograf ikke må offentliggøre sine billeder hvor han i øvrigt lyster.

Når man foretager offentlig forevisning er der ikke tale om krænkelse af privatlivets fred (det ville der jo nok aldrig i forbindelse med modeltogsfotos), så den kan man ikke dække sig ind under.

Kort sagt må man tåle omtale i tekst og billeder, hvis man viser frem. Det gælder alle steder. Men selvfølgelig respekterer ordentlige mennesker et privatbesøg hjemme i privaten og lægger ikke straks billeder ud af kælder/loftsrodet. Men det er der jo ikke tale om her.

I denne tossede sag, for det er komplet tosset at tro at man kan styre sine omgivelser på den måde som man tror i en kælder på Sydsjælland, bør man se lidt længere ud hvis dette forhold gjaldt i hele samfundet.

låst
6164 visninger

Hele emnet:

 RSS Feed af emne


Jernbanebøger

Der kommer altid en sporvogn

Der kommer altid en sporvogn
Pris 310 kr.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak