Fotoetik?

af Erik Olsen ⌂, Ishøj, 23/8 2011, 19:18 (4680 dage siden) @ Tommy Nilsson

Jeg er af Næstved Modeljernbaneklub blevet bedt om at fjerne de billeder af klubbens anlæg, jeg havde lagt online her i Signalpostens forum.

Det var dog en besynderlig holdning til fotografering og offentliggørelse af billederne af deres anlæg som Næstved Modeljernbaneklub der giver udtryk for. Ganske vist bekræfter det min fornemmelse af NMJK som en elitær klub, men dette går over gevind.

Ganske vist kræver almindelig høflighed at man beder om tilladelse til offentliggørelse af sådanne billeder, men det bør i almindelighed være en formsag. Lovgivningen på området sigter kun på offentliggørelse af billeder optaget ikke offentligt tilgængelige steder, som viser personer som kan genkendes.

Måske skal forklaringen findes i den aftale om offentliggørelse af fotografier fra NMJK's anlæg som man har lavet med tidsskriftet Lokomotivet, øjensynligt i en forsøg på at sikre tidsskriftets overlevelse.

Usmageligt, synes jeg.

låst
6667 visninger

Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Tagcloud

Märklin Fleischmann Roco Peco Pico Heljan Hobbytrade Hobby trade Brekina Busch Epokemodeller ESU Evergreen Faller Lenz Togmodelle Viessmann modeljernbane Long modeltog modeltoge modeltogbane togbane DSB legetøjstog modeltogklub 1/87 1/45 spor H0 køreplanskørsel modeltogbilleder tog lokomotiv veterantog sporplaner station banegård godstog persontog Intercitytog remise modelbane

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak