Fotoetik?

af Erik V. Pedersen ⌂, 24/8 2011, 13:09 (4626 dage siden) @ UTJ

Når sådanne fotos præsenteres på en hjemmeside uden en klubs vidende, kan de sikkert nå at gøre megen skade, inden "fejlen" bliver opdaget. Det prøver NMJK at råde bod på, på forhånd.


Hvilken skade? Uanset kvalitet. Det eneste de viser er jo hvad nogle gamle (oftest - ikke altid) mænd (oftest - heller ikke altid) går at sysler med i en kælder uden at blive eksponeret for solens stråler. I så fald er det en eventuel ledsagende tekst som kan være et problem.

Der er stor forskel på en offentligt arrangement, hvor folk tager billeder og på en forespørgsel om at komme en aften for at tage billeder til et bestemt formål. I sidstnævnte tilfælde kan man aftale hvad de bruges til, ikke i første. Og i begge tilfælde skal det jo nok fremgå tydeligt, hvis man vil håndhæve et fotoforbud. For den "kontrakt" på nettet som klubben lægger op til har jo kun klubben som underskriver, ikke fotograferne.

-----------

Hvilken skade. UTJ, --jeg ved godt, at en modeljernbanevogn ikke går i stykker af, at der bliver vist er dårligt foto af den.

Til gengæld kan man få et dårligt og helt forkert indtryk af en i øvrigt nydelig modeljernbaneklub, hvis der vises en stribe dårlige fotos. Det skulle næppe være nødvendigt at udpensle dette yderligere.

Jeg kender ikke forholdene omkring webmasters fotografering hos NMJK, men havde der været en aftale om motiver og brug, var denne situation næppe opstået. Det må i denne forbindelse være fuldstændig uden betydning, om det er under et offentligt tilgængeligt arrangement eller et mere privat, måske et klubbesøg. Billederne der tages må være til EGET brug (ikke hjemmesidebrug), hvis andet ikke er aftalt.


Erik V. Pedersen
www.evp.dk

låst
6050 visninger

Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak