Opstart på en modelbane - Hjælp

af Hans Peter Balle, torsdag 11. juni, 2020, 13:32 (34 dage siden) @ cm

Du har helt ret i, at man skal se sig for med startsæt. Visse producenter har slækket på kvaliteten i deres startsæt blot for at holde prisen nede. På den anden side set har startsættet vel også til formål at få dig igang med netop deres system (DCC, skinner m.v.) og derfor kan der godt ligge en god, indbygget rabat.

I det z21 startsæt jeg købte var både lokomotiv og vogne i den sædvanlige gode Roco kvalitet. Lokomotivet har været i deres katalog i mange år (for tiden som en SJ Rc3) og de to vogne er der vist ikke lige for tiden, men de dukker op med jævne mellemrum i forskellige bemalinger. Jeg kan se at jeg faktisk solgte både lokomotiv og de to vogne på eBay for sammenlagt 1053 kr. Sættet havde kostet 2235 kr, så prisen for z21 enheden, medfølgende WLAN router plus skinne ovalen blev altså 1182 kr. Det synes jeg stadigvæk er en god pris. Skinneovalen er fin til et prøvespor, men jeg kunne ikke drømme om at anvende hverken Rocos faste skinner eller en radius på kun 42cm.

Det væsentlige ved Rocos z21 er, at den har samme funktionalitet som Z21 hvad angår styring at dine lokomotiver. Brugerfladen er en app som du kan downloade gratis og den fungerer på samme vis hvad enten central enheden er en z21 eller en Z21.

Begrænsningerne ved z21 ligger i, at den kun leverer 1.5A istedet for 3.0A, men det skulle stadigvæk være nok til omkring 3 til 4 samtidigt kørende lokomotiver. Hvis mere kræves kan du tilføje en 3.0A booster ligesom i Z21 systemet. Der er også kun en spor tilslutning og ikke separate tilslutninger til programmeringspor eller sniffer. Ligeledes er der færre bus tilslutninger.

Sammenlagt, synes jeg ikke man skal afvise startsæt men blot se sig godt for.

mvh
Hans Peter


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Kommentarer, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2019 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen