TKVJ QB vogn fra Brawa

af Morten Flindt Larsen, København K, mandag 22. juli, 2019, 01:46 (115 dage siden) @ UTJ

Nu har Dyrup farvekortet godt nok skiftet farve. Prøv at sammenligne QB model vognen til højre med foto af originalvognen - de to er ens i farven, de er nemlig malet med Dyrup 660!


Det er copy-paste fra det som er lagt op i tråden. Der er ikke noget farveskift i det som er lagt op. Så det er blot sammenligning for at vise det som skal overbevise.


Hejsa,

Som rød/grøn-farveblind kan jeg ikke bidrage meget til debatten men undres dog over, hvordan man med stor sikkerhed kan bedømme farven på en helt nymalet vognkasse (Brawas model) i forhold til et forbilledefoto af en ganske åbenlyst "slidt" og vejrbidt vogn? Se blot patinaen på pufferhylstrene, som på en nymalet vogn vel burde være sorte. Den patina må også i en vis grad påvirke de lodrette flader, ligesom rød maling "i gamle dage" ikke var udpræget lysægte. Men som sagt; vi farveblinde har ikke den samme sikre farvesans som I andre, når det kommer til det, som man kalder for "overgangsfarver".

/Morten


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Kommentarer, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2019 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen