Traktor 1

af Skott, 24/3 2024, 16:40 (28 dage siden) @ FS1954

Hej Flemming

Jeg er nok den, der initierede Brawas indtog her med danske modeller, idet jeg lavede dokumentationen til de første 'to-og-en-halv' modeller omkring 2015. Det drejede sig om DSB litra IE (flere numre), om GDS Qc samt om en D.D.S.F.-tankvogn. Da denne sidste udkom, var den dog anderledes end det materiale, jeg havde tilsendt Brawa, og derefter ophørte mit samarbejde med firmaet. Nogle har åbenbart haft andre opfattelser af, hvordan modellen skulle være.

Og fantastisk, at du havde lysten og overskuddet til at samle information, så vi kunne beriges af flere 'danske' modeller. Blot ærgerligt, når de ikke følger anvisningerne, som man ønsker det.


På Nürnberg-messen i 2018 mødtes jeg med Nils Hirche fra Brawa, der med stolthed kunne præsentere mig for deres nye model af DSB T 1. Det var udgaven, som vises på det første billede i denne tråd, en matgrøn overdel med røde hjul, dog med hvid litrering. Se også Spor og baner nr. 37, side 29.

Jeg husker, at jeg undrede mig over bemalingen og sagde, at det var bedre, hvis de valgte den mere velkendte bemaling, mørkegrøn med sorte hjul og gul litrering (som jeg tidligere havde lavet for Roco). Jeg forstod på Nils, at han var indforstået med ændringerne, så derfor undrede modellen mig, da den udkom, ligesom den har undret mange andre.,

Jeg har en fornemmelse af, at modellen allerede var færdigproduceret og derfor ikke ville blive ændret, og at samtalen og tilkendegivelsen på messen blot var en art 'Lippenbekenntnis', altså bare snakken mig efter munden (en intetsigende bekræftelse).

Ja, det virker klart som om, der blot var tale om - "Ja denne model kommer så fra os inden længe"


Brawa har efterfølgende i flere tilfælde viist, at 'de kan selv'/eventuelt har dårlige rådgivere - i flæng kan nævnes modeller som en Carlsberg-vogn med ufuldstændig litrering, en Albani-vogn på forkert grundmodel, en Gulf-tankvogn med underlig farve, en TKVJ-vogn med omdiskuteret farve og muligvis andre fejlskud.

Jeg har ud over de første to-og-en-halve'-vogne, som nævnt ovenfor, intet lavet for Brawa, så andre må svare for sig. I øvrigt købte jeg modellen af T 1, men solgte den ret snart efter, da den virkede totalt forkert for mig.

Med venlig hilsen,

Flemming Søeborg

P.S. Jeg kan i øjeblikket ikke vise billeder her på siden, beklager meget. Der arbejdes på en løsning - måske i morgen, som det hedder med et lettere omskrevet, politisk citat!

--
Med venlig hilsen

Skott


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Tagcloud

Märklin Fleischmann Roco Peco Pico Heljan Hobbytrade Hobby trade Brekina Busch Epokemodeller ESU Evergreen Faller Lenz Togmodelle Viessmann modeljernbane Long modeltog modeltoge modeltogbane togbane DSB legetøjstog modeltogklub 1/87 1/45 spor H0 køreplanskørsel modeltogbilleder tog lokomotiv veterantog sporplaner station banegård godstog persontog Intercitytog remise modelbane

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak