Modelbane

af Flemming Søeborg, 27/2 2019, 09:14 (1879 dage siden) @ Thomas Jespersen

Det er ganske rigtigt, at lokomotiverne forsvandt - selv endda fra "Kongetogsbanen". Derefter fik vi monteret mere fastsiddende plexiglaslåg på denne bane.

På restbanen af den store modelbane på gulvet kørte der til sidst kun to udslidte Mz-lokomotiver (med Reed-kontakter og Lima-godsvogne). For at der skulle være lidt mere at se på anlægget, skruede jeg de henstillede Lima-godsvogne fast til sidesporene - lidt kedeligt, men det satte en stopper for deres forsvinden. Husene var der ingen, der løb med, og heller ikke bilerne.

Som tidligere nævnt var det utilfredsstillende, for på grund af støv osv. var kørslen ikke pålidelig, og anlægget blev ca. 1999 helt fjernet - hvilket også gav mere plads til det egentlige formål med museet, nemlig at udstille lokomotiver og vogne.

Fleischmanns My-modeller var også nemme at have kørende; de bedste lokomotiver var dog Heljans Mx-modeller, der kunne køre op mod et år uden nævneværdig service. Så var hjulenes flanger til gengæld så skarpe som barberblade, men efter hjulskift m.v. kom de atter i drift. Limas billige plasticvogne havde det problem, at kørte de for lang tid på et anlæg, blev pinolerne så varme, at de smeltede aksellejerne.

Med venlig hilsen,

Flemming Søeborg


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak