Modelbane

af Flemming Søeborg, mandag 25. februar, 2019, 09:40 (175 dage siden) @ Steen Nielsen

Ja, forhåbentlig har "nogen" den fornødne tid, energi og mulighed for at indsamle alle disse informationer - og delagtiggøre andre i dem.

Jeg er ikke bekendt med, at overskuddet fra de andre baner er gået til "velgørende formål" - beløbene har nok været relativt beskedne og har dækket den almindelige vedligeholdelse m.v. Det rullende materiel blev, som tidligere nævnt, leveret fra Jernbanemuseet, men der har da også været lokale islæt (specielt i Århus).

Horsensbanen står rigtigt nok på museet nu. Ved renoveringen for mange år siden var det nødvendigt at demontere sporskifterne, da disse konstant var årsag til problemer i kørslen. På sådanne baner, der skal fungere hver dag uden opsyn, gælder det om at gøre tingene så enkle som muligt, da også "ikke-uddannet" personale skal kunne opretholde kørslen/udskifte materiel. Publikum er hurtigt til at bemærke, hvis et anlæg ikke fungerer.

Med venlig hilsen,

Flemming Søeborg


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Kommentarer, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2019 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen