Modelbane

af Fiona @, Sdr. Bjert, søndag 24. februar, 2019, 23:39 (91 dage siden) @ Steen Nielsen

Anlægget der stod i Horsens er bygget af Kolding Modeljerneklub engang i 80`erne. Jeg mener det nu står på Jernbanemusset.
Anlægget der stod i Randers er ganske rigtigt bygget på “stellet” af anlægget fra Fredericia. Også af Kolding Modeljernbaneklub engang i 90`erne.
Ligeledes er det anlæg der stod i København før det nuværende også bygget af Kolding Modeljernbaneklub en gang i 90`erne.
Det store anlæg, der engang stod på museet, blev startet af lokale fra Odense, men da museet udvidede og skulle “genåbne” og have besøg af kronprinsen, blev Kolding Modeljernbaneklub hyret til at færdiggøre anlægget. Der blev givet to weekender til det. En spændende opgave, hvor der næsten blev arbejdet i døgndrift. (Der blev overnattet i de udstillede 1. Klassesvogne). På grund af tidspresset måtte der dog begås en del kompromisser i landskabsbygningen, så slutresultatet ikke helt kunne leve op til den normale standard.
I ovenstående er tidsangivelserne med forbehold. Hukommelsen kan jo nogengange drille ;-)
Hvis man vil vide mere om de udstillingsanlæg Kolding Modeljernbaneklub har bygget, bør man kontakte Martin Wilde, som er mangeårigt medlem af klubben, og en stor vidensindsamler.

--
Venlig Hilsen

Jørgen


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Kommentarer, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2019 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen