DSB damplokomotiv litra E fra Märklin/Trix

af Morten Flindt Larsen, København K, 27/4 2022, 12:15 (812 dage siden) @ john3003

Hej Morten.
Tak for dit lange svar, det er desværre ikke sandt det du skriver omkring Heljan versus Trix afstand til tender.
Når Trix litra E er i korteste afstand er "døråbningen" i Trix 8,16mm og for Heljan 6,46mm altså er Heljan 1,72mm mindre.

Til alle jer andre, der heller ikke er tilfreds med Trix's løsning, eller mangel på samme, har jeg nu løst problemet ved at lave en blød afrunding, hvor der ude i siden er taget ca 1,5 til 2mm af, aftagende ind mod midten, hvor der ingen afkortning er. En rigtig pæn løsning og absolut brugbar. Selve det skarpe hjørne er væk og rundet af i begge sider.
Se det er en pæn løsning da problemet hermed er løst. Jeg har brugt en rund slibesten på en Proxxon mini maskine, med ret lave omdrejninger, da plasten ellers vil smelte.
For de af jer der er så heldige at have en Heljan E maskine, kig på den der er bagkant af gulv på fineste vis rundet af.
Afstanden er stadig for stor på begge, dog 1,72mm større på Trix E end end Heljans ditto, så som skrevet tidligere, så ringe er Heljans E nu heller ikke.
Der var en på denne tråd der igennem mange år har ærgret sig over at afstenden til tender på Heljan's er for stor, jeg håber da ikke at han så har købt Märklin/Trixlitra E, for så går han da i koma, med den stadig alt for store afstand.

Det punkt jeg "harcelerer" over, ordet her misbrugt og rent vrøvl i kommentaren, er det med mindsteradius på 420 mm for længere damploks ikke er nævnt her. Det er fabrikanterne selv, sågar Märklin skriver det om et tysk damplok jeg nu ikke kender. Så jeg "harcelerer" ikke over det, nævner blot at det IKKE burde forekomme i et lok til kr. 4.700,- Den efterfølgende kommentar er totalt ramt ved siden af, da jeg som det er nævnt ikke ønsker særbehandling (rent vrøvl).
I øvrigt som nævnt bruger jeg på hele anlægget Peco code 75. De fleste modelbaneklubber, kører 2 skinne, og Peco code 100 / code75 så Peco spor er et flot spor. De 420mm mindste radius er nævnt, ud over af Märklin så af Roco, Brawa og så Heljan og de nævner det salgsprospect.
Se det er vejledning og ikke vildledning (bondefangeri).
Det kan da ikke være elegant når den tætte kontakt til tender kun er til brug i vitrine. Det oplyser de først i manualen, altså EFTER KØBET!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Markedsføringen halter noget her.
John
NB1 Jeg ved ikke om denne er snedt da besked er NO auth.::::

Hej John3003,

Hvad er det for et "langt svar", som du hævder, at jeg har skrevet??? Jeg har konkret om modellen kun skrevet: Ganske enig. Godt skriv! . Det er ikke noget "lang svar". Kan jeg formode, at du har det samme overblik over modellen, som over hvem der skriver hvad her i tråden?

--
Med vanlig venlig hilsen
Morten F. Larsen
Institut for teoretisk Modeljernbane


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Tagcloud

Märklin Fleischmann Roco Peco Pico Heljan Hobbytrade Hobby trade Brekina Busch Epokemodeller ESU Evergreen Faller Lenz Togmodelle Viessmann modeljernbane Long modeltog modeltoge modeltogbane togbane DSB legetøjstog modeltogklub 1/87 1/45 spor H0 køreplanskørsel modeltogbilleder tog lokomotiv veterantog sporplaner station banegård godstog persontog Intercitytog remise modelbane

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak