Næste godsvognsmodel?

af Morten Flindt, tirsdag 16. juli, 2019, 15:14 (120 dage siden) @ Svend B J

Efter al dette "frem og tilbage" er vi nu kommet i mål og kan konstatere, at Fleischmanns udgave af den tyske "O10 Halle" er den meste korrekte.
Omsat til danske modeller: Her kan der fremstilles forskellige og næsten korrekte modeller af forskellige danske DSB- og privatbaneudgaver. Der er lidt omkring skrivefeltet til venstre (hvor der på Fleischmanns model er påsat en plade), men mon ikke de fleste ville kunne leve med det?
Næste spørgsmål: Findes der en dansk repræsentant for Roco, som kunne have lyst til - og interesse i - at gå videre med dette til Roco? Vi må gå ud fra, at de gamle Fleischmann-forme stadig eksisterer.


Hejsa,

Jeg har undersøgt spørgsmålet gennem mine kontakter, og efter hvad der er oplyst fra sædvanligvis veliunderrettet kilde, så har repræsentanter fra Roco, Fleischmann, Tillig, Piko, Märklin og Brawa på Nürnbergmessen i 2018 fået overdraget basismateriale med fotos til ca. 50 emner til danske godsvogne fra epoke II-IV. Efter det oplyste indgik O 10'erne uden bremseplatform ikke i materialet, da det blev vurderet, at potentialet for disse vogne allerede var udnyttet af DWA og derfor ud fra et kommercielt synspunkt ikke ville være interessant at producere for "de store". Det samme gælder de af DWA-vognene, som ikke vil kunne produceres mere korrekt på andre grundmodeller end den af DWA anvendte. Det overleverede materiale er uden farveangivelser men med adresser på danske kontakter, som i påkommende tilfælde vil hjælpe videre med dette.

--
Med vanlig venlig hilsen
אתה אדם סקרן, הא

En pessimist ser en mørk tunnel.
En optimist ser lyset for enden af tunnelen.
En realist ser et godstog.
En lokomotivfører ser tre idioter, der står midt i sporet og stirrer tomt frem for sig.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne


Tagcloud

Märklin Fleischmann Roco Peco Pico Heljan Hobbytrade Hobby trade Brekina Busch Epokemodeller ESU Evergreen Faller Lenz Togmodelle Viessmann modeljernbane Long modeltog modeltoge modeltogbane togbane DSB legetøjstog modeltogklub 1/87 1/45 spor H0 køreplanskørsel modeltogbilleder tog lokomotiv veterantog sporplaner station banegård godstog persontog Intercitytog remise modelbane
Kommentarer, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2019 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen