Hvilken skinne fabrikant

af erikit @, Hundested, søndag 16. juni, 2019, 21:50 (249 dage siden) @ ptmadsen

Hej Erik

Alt vi ved er at du er en ældre Herre, bor i Hundested, ikke er særlig mobil og tidligere har haft et analogt Maerklin anlæg.
Nu ønsker du så at skifte til Digitalstyring og 2 skinne drift. Det er en gevaldig ide du der har fået. Lån nogle bøger om emnet på det lokale bibliotek, find nogle ligesindede der kender til digital drift, og ikke mindst uden at være farvet af det ene eller andet fabrikat kan indvi dig i herlighederne, dette gælder også div. forhandlere.
Gør dig selv nogle tanker om hvad du vil med dit anlæg, eks, skal det være computerstyret eller vil du køre det hele manuelt. Med mindre man er computernørd er den manuelle styring nok den sjoveste.
I bund og grund virker digitalsystemerne ved at hver enkelt brugsgenstand har sin egen adresse. Dette kan være et lokomotiv, sporskifte drev eller andet, og det er så kun brugsgenstanden med en given adresse der reagerer når du indtaster og aktiverer.
Vedrørende tildeling af adresser til lokomotiver, brug lokomotivets egen Litra, eks. En MX har Litra 10??, MY har Litra 11?? på nær de 2 Frichs / BW fremstillede som har Litra 1201 + 02. Derfor brug fire cifret adresser til dine maskiner. Kan du ikke huske adressen er det blot at se på siden af lokomotivet. Så venligst, ingen fiktive lok adresser.
Så kom vi til skinnerne, hvilke tanker har du gjort dig der. Hvordan står det til med det håndværksmæssige, har du noget værktøj. Ved du hvilken ende af skruetrækkeren der er til at holde på, har du en skinne sav eller tang til at klippe skinner med, kan du lodde ? Har du udstyret???.
Der er tidligere blevet anbefalet skinner fra Peco Finscale code 75, kan kun tilslutte mig anbefalingen, betinget af at du er istand til at håndtere værktøj.
Peco code 75 er ikke et klik og samle spor som dine tidligere Maerklin skinner. Skinner købes som flexskinne i længder af 92cm der skæres eller klippes i ønskede længder og samles med sporskifter og andet ved hjælp af løse lasker som så kan være isolerende eller ikke, alt efter behov.
Er du ikke til den håndværksmæssige udfordring skulle du måske overveje Roco-line code 83 eller PIKO A skinne som er code 100.
Coden er et udtryk for højden af skinnestrengen, hvor code 75 er = 1,9 mm, code 83 = 2,1 mm og code 100 = 2,5 mm. Ældre rullende materiel med høje hjul flanger kan have problemer med at køre på skinner under code 100.

Se det blev til en længere smøre, håber du kan bruge mit skriv til noget.

Venlig hilsen
Peter Madsen http://petermsgarage.blogspot.dk/

Tusinde tak for dit meget beskrivende svar.
Det er ikke en ny ide om at jeg ønsker at skifte til digital drift. Den har jeg haft nogle år.
Jeg har været en flitig gæst på biblioteket. Jeg har endvidere købt en del bøger selv og hele årgangen af Banen, samt downloaded Signalposten. Så jeg har læst en del de sidste ca. 4 år. Nu da jeg er pensionist har jeg masser af tid.
Jeg har det værktøj jeg skal bruge og ved hvordan det bruges. På et tidspunkt prøvede jeg selv at bygge skinner. Jeg kan endvidere lodde, så alt det skulle være i orden.
Som mit brugernavn antyder er jeg it uddannet. Jeg var med på et af de første hold, der blev edb uddannet her i Danmark, så programmering m.m. er ikke noget problem.
Jeg vil gerne kunne køre anlægget manuelt og også lade det styre ved hjælp af en pc. Til at starte med bliver det nok manuelt, da jeg vil forsøge at lave mit eget program til at styre anlægget.
Du kan tro jeg kan bruge dit "skriv" til noget. Det satte gang i tankerne. Endnu engang tak.
Mvh
Erik


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Tagcloud

Märklin Fleischmann Roco Peco Pico Heljan Hobbytrade Hobby trade Brekina Busch Epokemodeller ESU Evergreen Faller Lenz Togmodelle Viessmann modeljernbane Long modeltog modeltoge modeltogbane togbane DSB legetøjstog modeltogklub 1/87 1/45 spor H0 køreplanskørsel modeltogbilleder tog lokomotiv veterantog sporplaner station banegård godstog persontog Intercitytog remise modelbane

Kommentarer, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2019 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen