Hvilken skinne fabrikant

af erikit @, Hundested, søndag 16. juni, 2019, 22:45 (249 dage siden) @ kka-dk

Peco er et godt spor til prisen, men afhængigt af hvor høje krav man stiller, er der lige et par ting man skal være obs på:

- Svellebåndet er meget groft udført, og svarer mest af alt til 1:76 pga. den britiske herkomst.
- Farven på svellebåndet - tæt på sort - synes jeg heller ikke er særlig prototypisk.
- Sporskiftetungerne er lavet af presset blik, og IMHO ikke særlig pænt udført. Ikke en gang Märklin byder vist sine kunder dette længere :-)
- Hjertestykkernes udseende kan man diskutere, men prøv at sammenligne med ét fra forbilledet.
- Tvangskinnerne ved hjertestykket er lavet af plastik. Det er der retfærdigvis også en del andre producenter der praktiserer, men hos enkelte andre er de udført så de er lette at skifte ud til messing-udgaver ell. lign.
- Dobbeltsvellerne hos forbilledets sporskiftekonstruktion er helt fraværende
- Tungebefæstigelsen i enden mod hjertestykket er ret elendigt lavet, og kan knække efter nogen tids brug. Jeg benytter Peco finescale på den skjulte del af min anlæg pga. det angivelige gode ry for driftssikkerhed. Det har jeg så bittert fortrudt ...

Når det så er sagt, er der godt udvalg i geometri, det er dejligt at man relativt problemfrit kan mikse NEM- og RP25-hjul, og Electrofrog-skifterne er gode, når man polariserer sine hjertestykker.

Mvh. Klaus K

Tak for dit svar. Det gav lige grund til lidt eftertanke.
Mvh
Erik


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Kommentarer, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2019 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen