Brugt modeltog med dansk forbillede - hvad er eftertragtet?

af Torben Z. ⌂, Vallensbæk, 17/2 2016, 00:22 (2993 dage siden) @ Jimmy

Har en knægt der brændende ønsker sig en Köf, MH og et MT-lokomotiv samt nogle danske vogne men til de priser som omtalte køretøjer efterhånden handles til. Skal man jo være millionær eller vundet i lotto for at være med.

Din knægt behøver såmænd ikke at være millionær for at købe danske lokomotiver, men lidt specielt er det nu, at han så brændende ønsker sig nogle rangermaskiner - ok, jeg aner ikke hvad han evt. måtte have af maskiner i forvejen.

Fælles for de 3 maskiner er, at de kun findes i et begrænset antal på markedet, og at de er udgået fra producenterne for år tilbage.
Bl.a. derfor er brugtpriserne så høje på disse modeller.
Dog burde man kunne finde en brugt Köf fra Märklin for imellem kr. 900 - 1200 - og her skal man vel næppe være millionær.
En DSB köf fra Brawa koster vel fra kr. 1.200 til 1.600/1.700 - hvis man da kan finde en sådan.

Har du overvejet at lære knægten at spare op !

Man vil gerne have unge mennesker ind i modtogsverdenen, men så skal priserne nok også være der efter, det er de færreste unge der har flere tusinde kroner til et lokomotiv. Og det er vel sjovest at kører med danske lokomotiver og vogne, og ikke et billigt lokomotiv fra et startsæt.

Det var måske en god idé at lære de unge, at sætte tæring efter næring og så prøve at spare op til ønskemodellen.

Man kan vel altid diskutere om prisen på de danske modeller er for høje, men de fleste har vel en tendes til at glemme, at vi også får mere udbetalt i løn (og formentlig også i lommepenge) end da farfar var ung.

Eks.
En Long MY'er kostede kr. 143 i 1958 = 1.936 nutidskroner. Mon ikke at du kan finde en MY'er eller MZ'er til kr. 1.936 ?
En Long MO'er kostede kr. 126,50 i 1958 = 1.713 nutidskroner. En MO'er fra Heljan koster kr. 2.300 i dag, men en der er også sket en stor udvikling på de knap 60 år.

En godsvogn kostede kr. 14,85 i 1958 = 201 i nutidskroner. Læg kr. 18 til og du kan købe en dansk tankvogn fra Roco.

--
Mvh.
Torben Z.
www.danskmodel.dk


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak