Modeltog som "ny"

af UTJ, tirsdag 05. november, 2019, 08:21 (213 dage siden) @ Josax1978

Du kan nok med rette skyde skylden på BR-legetøjs fremvækst og deres Toys-R-Us sidegren. Deres dominans har betyder at legetøj i Danmark i den grad er blevet reduceret til billigste fællesnævner, krydret med et smalt udvalg af Lego og så diverse serie- og spilmerchandise. Kvalitetslegetøj har altid været dyrt, men er nok dels blevet bortprioriteret af familierne (realkreditlån, bil og ferie vægter måske højere?), dels blevet gemt væk i og med at BR har udkonkurreret legetøjsbutikker med kvalitetssortiment. Det er slående at de få overlevende uafhængige butikker i høj grad har levet godt i områder med meget høj gennemsnitsindkomst. Nu er BR heldigvis reduceret til et Føtex-vedhæng og man må håbe at kæden aldrig vokser sig stor igen.

Men modeltog har overlevet og vokset sig stor i Danmark som voksenlegetæg og er fortsat primært voksenlegetøj. Modeltog i dagens danmsrk en voksensport, der dog ikke fordrer den samme fitness som andre sportsgrene. Det ses lidt af klientellets fremtoning ;-)

Fascinationen af "Modelleisenbahn" på stuegulvet er forlængst forsvundet og juletog i butiksvinduet ligeledes. Man bliver nødt til at sammenligne modeltog med andre "voksensportsgrene" og generelt har denne genre det ganske godt i dagens Danmark og mon ikke der trods manglende omnibus-eksponering at der kommer unge til.

--
ئۇلغىك


Hele emnet:

 RSS Feed af emne


Tagcloud

Märklin Fleischmann Roco Peco Pico Heljan Hobbytrade Hobby trade Brekina Busch Epokemodeller ESU Evergreen Faller Lenz Togmodelle Viessmann modeljernbane Long modeltog modeltoge modeltogbane togbane DSB legetøjstog modeltogklub 1/87 1/45 spor H0 køreplanskørsel modeltogbilleder tog lokomotiv veterantog sporplaner station banegård godstog persontog Intercitytog remise modelbane
Kommentarer, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2019 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen