Modeltog som "ny"

af UTJ, tirsdag 05. november, 2019, 08:21 (79 dage siden) @ Josax1978

Du kan nok med rette skyde skylden på BR-legetøjs fremvækst og deres Toys-R-Us sidegren. Deres dominans har betyder at legetøj i Danmark i den grad er blevet reduceret til billigste fællesnævner, krydret med et smalt udvalg af Lego og så diverse serie- og spilmerchandise. Kvalitetslegetøj har altid været dyrt, men er nok dels blevet bortprioriteret af familierne (realkreditlån, bil og ferie vægter måske højere?), dels blevet gemt væk i og med at BR har udkonkurreret legetøjsbutikker med kvalitetssortiment. Det er slående at de få overlevende uafhængige butikker i høj grad har levet godt i områder med meget høj gennemsnitsindkomst. Nu er BR heldigvis reduceret til et Føtex-vedhæng og man må håbe at kæden aldrig vokser sig stor igen.

Men modeltog har overlevet og vokset sig stor i Danmark som voksenlegetæg og er fortsat primært voksenlegetøj. Modeltog i dagens danmsrk en voksensport, der dog ikke fordrer den samme fitness som andre sportsgrene. Det ses lidt af klientellets fremtoning ;-)

Fascinationen af "Modelleisenbahn" på stuegulvet er forlængst forsvundet og juletog i butiksvinduet ligeledes. Man bliver nødt til at sammenligne modeltog med andre "voksensportsgrene" og generelt har denne genre det ganske godt i dagens Danmark og mon ikke der trods manglende omnibus-eksponering at der kommer unge til.

--
ئۇلغىك


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Kommentarer, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2019 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen