Modeltog som "ny"

af Claus E. Hansen @, Silkeborg, mandag 04. november, 2019, 10:58 (251 dage siden) @ Frank Poulsen

Man skal ikke være professor for at danne sig et indtryk når der er modeljernbanemessser eller markeder, det er utroligt meget "de grå hår" der går der.

Mht. moderne modeltog, så ved jeg at de fleste klubber i dag, er meget åbne for at der også bliver kørt med moderne materiel, og netop for bl.a. at fastholde de unges interesse.

Men det er rigtigt nok, varene er ikke altid tilgængelige hvis man vil købe.

Heljan er på vej med en opdateret IC3, og MCK har lavet et hav af MZ og ME i forskellige udgaver, og kommer også med dobbeltdækkervognene igen. Lint og Desiro dukker jævnligt op til salg, fx i facebookgrupperne for salg af modeltog.

Det danske marked er lille, og det forklarer naturligvis priserne for de mere specielle danske ting. Men syntes nu også at der er flere af de små firmaer der er dukket op, der er flinke til at lave moderne ting. Nævnes kan bl.a. rejsekortstandere, og diverse andet.

Men det kniber her i lille DK gevaldigt med at holde de unge "til ilden". Som skrevet i en anden tråd, prøv bare at gå syd for grænsen, her har man virkelig forstået at holde de unges interesse for tog. Mange steder er der ligefrem undervisning i det på skolerne.

Måske er det danske marked bare anderledes end det tyske marked, ved det ikke. Men med den udvikling der sker her, så vil der om nogen få år, komme endnu mere brugt modeltog ud til salg, som ingen vil købe.

Og måske er udviklingen af elektronik bare gået stærkere her i DK og mere anderledes for sig, end det er tilfældet i Tyskland. Det er jo en væsentlig forklaring på at der i dag stort set ikke er nogen børn mere, der ønsker sig et startsæt, som jo har lagt grobunden for rigtig mange af os.

Mvh
Claus


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Kommentarer, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2019 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen