EA 3007

af Jan Bøgedal Slundt @, 28/7 2013, 20:38 (3935 dage siden) @ Carsten B. Thomsen

I al venskabelighed:-P Pas nu på at du ikke "maler dig selv op i et hjørne". Forstået på den måde, at det er de færreste der er "stramme" epokekørere, og hvorfor ikke se på de mange muligheder, i stedet for begrænsninger? Og det er jo et spørgsmål, der vel nærmest kan kaldes "universielt".

I al beskedenhed: Kør dog med hvad DU synes ser godt ud, lyder godt, og sammensæt de stammer DU synes ser godt ud. Du skal kun stå til ansvar for dig selv
Hvis du synes at et lok/en vogn er "lige er til modeljernbanen" så anskaf den dog, uanset hvilken epoke de tilhører!!!


:-)

Jeg har da også et par enkelte tilfælde som falder lidt udenfor, men ikke meget :-)
- så vidt vides drejer det sig om 2 MZ, som faktisk er i starten af 90'erne og een vogn som er lidt før min epoke... men ellers virker det jo også som et spareprogram :-) jeg har ikke råd til det hele alligevel... så jeg begrænser mig selv ved at sige distrikt I Sjælland - Lolland/Falster epoke 1. januar 1983 til 31. december 1990... så kan jeg med sindsro sige... dur ikke eller den vil jeg gerne ha'
Lokomotiver som kun har kørt i Jylland/Fyn i epoken kommer ikke ind i samlingen.. f.eks. den første serie MZ 1401 - 1410...

mvh.

Jan


Hej Jan

Det kan være en aldeles udmærket og fornuftig måde at disciplinere sit omsiggribende "will haben"-syndrom på.
Generelt undrer jeg mig lidt over den automatreaktion, man ofte støder på indenfor MJ-hobbyen, nemlig den at det kun er "legebørnene", der gladeligt kører med en tysk BR 03 foran Hobbytrade dobbeltdækkervogne fra DSB, efterspændt en stribe to-akslede østtyske epoke II godsvogne eller startsæts-godsvogne med kran, der har det "sjovt".
At skrabe sammen til korrekte togstammer fra en bestemt køreplansperiode i jernbanehistorien er sq da også sjovt!
Det er hverken kedeligt eller dybt panderynkende og (gaab!) søvndyssende seriøst - det er måske endda sjovere! :-)
Så jeg støtter dit synspunkt, Jan - og forsøger i øvrigt at tøjle mit eget "will haben"-syndrom på ommertrent tilsvarende måde.

Jeg syntes faktisk det har været sjovt at undersøge i div. bøger, internettet m.m. hvordan det var, hvilke lokomotiver, hvilke vogne.. jeg gør også det at jeg har en "fordelingsnøgle" eller % af DSB's beholdning af lokomotiver og vogne, så jeg får den samme fordeling af antal af hver litra... så jeg løber ind i de samme problemer som DSB havde dengang... f.eks. " i denne stamme mangler vi en A vogn, men de er bundet i andre opgaver, så jeg/vi må bruge en anden f.eks. en Ag" det giver de lidt "skæve" stammer som 80'erne var præget af :-)
Jeg ville heller aldrig købe en vinrød MY, hvis det drift nummer i hele min private epoke har været rød/sort..! jeg har kun de numre og bemalinger på vogne og lokomotiver som der var på det tidspunkt.

mvh.

Jan

Jan


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak