Motorisering af spor 0 diesellokomotiv

af Peter H, Nærum, onsdag 18. august, 2021, 16:53 (112 dage siden)

Hej

Jeg er i gang med at bygge en model af en DSB My af sidste serie. Hvis den skal have motor og gear skal det jo nok tænkes ind i opbygning af ramme og overdel, inden jeg kommer for langt med dette.
På nettet synes jeg ikke der er ret mange billeder af hjemmebygget spor 0 motortrækkraft, med overdelen afmonteret.

Nogle har "rigtige" banemotorer af meget små gearmotorer, placeret ved hjulaksler, akkurat som forbilledet. Men disse små s...... "skriger" !

Jeg synes ikke det er helt nemt at finde en motor som jeg føler mig sikker på er egnet til spor 0, udover schweiziske Maxxon. Har nogen erfaringer med dem ?

En 12v DC motor af passende størrelse, med dobbeltaksel overvejer jeg at centerplacere med en hjemmebygget gearkasse, med kardaner til bogier. Som urmager skulle opgave med at bygge gearkasse være overkommelig.

Skulle der være nogen spor 0'ere her i forummet, må i gerne vise billeder, der viser hvordan i klarede denne opgave med jeres hjemmebyggede diesellokomotiv/ motorvogn. Jeg mindes engang at have set et foto af en hjemmebygget Mz I/II i maroon farve med vingehjul med overdalen afmonteret. Det var en af klubberne men husker ikke hvilken.

På forhånd tak

Peter H


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med takCopyright © 2021 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen