Søger franske liggevogne fra R37 , art. nr. 42114

af Toftegaard, lørdag 16. marts, 2019, 19:22 (515 dage siden) @ pediHg
redigeret af Toftegaard, lørdag 16. marts, 2019, 19:41


Er der mulighed for at se fotos / film af dine model-oprangeringer?


Ja, en skønne dag. Når jeg har nogle færdige stammer. Det tager jo sin tid at samle, når man gerne vil have nøjagtig de vogne, der indgik i rigtige tog.

Mit udgangspunkt var et indlæg, jeg lavede i denne tråd (https://www.sporskiftet.dk/forum/rigtige-jernbaner/dsb/diverse-oprangeringer) på Sporskiftet for små fire år siden. Jeg havde lavet en tabel, med de tog jeg mente afgik fra København fredag den 23. maj 1982 i tidsrummet 17:35-17:00. Cirka 85 % nede på side 1. Det medførte en række meget venlige svar, og det der slog hovedet på sømmet var svaret fra h087 med nøjagtige oprangeringer for alle togene. Ca 95 % nede på side 1.

Så det er jeg i gang med at samle. Ikke for at kunne stille alle togene på een gang - det vil fx kræve 67 Bn-vogne - men blot for på en eller anden måde at kunne lave alle oprangeringerne. Jeg har endnu ikke til en hel stamme noget sted, men enkelte begynder at nærme sig med 80-90%

Men det tager jo tid. Laaang tid. Enkelte vogne har måske aldrig været lavet, og om og hvis de nogensinde bliver det er usikkert. Det er tog 4065 med OHJ Bl 230/231 jeg særligt tænker på.

Så mens 'vi' venter, har jeg kastet mig over internationale tog Frankrig-Italien i epoke IVa. Jeg husker ikke hvordan, men på en eller anden måde fandt jeg forbi udgave nr. 25 fra 2010 af det franske magasin Ferrovissime. På side 12-13 (http://fr.1001mags.com/parution/ferrovissime/numero- ...) er der et fantastisk billede af ekspressen Torino-Paris fra 1971, lige når toget passerer La Praz på den franske side af grænsen.

Så var jeg på en eller anden måde solgt. På side 22-23 (http://fr.1001mags.com/parution/ferrovissime/numero- ..) er der nogle eksempler på oprangeringer. Det er måske lidt svært at læse, men et eksemplar af bladet på pdf-format kan købes online for kun 3£. Det nederste, Rapide 212 Palatino, fandt jeg særligt interessant. Og på en eller anden måde førte det videre til andre oprangeringer via http://www.rmb.asso.fr/compo.htm.

Forresten, billeder af oprangeringer, der kan jeg klart anbefale forummet på det italienske Duegi Editrice. Der er der en tråd med oprangeringer af internationale tog. Det starter med et indeks på http://www.forum-duegieditrice.com/viewtopic.php?f=21&t=357, men det dækker kun halvdelen og er ved at være gammelt. Mange af de første par hundrede sider mangler efterhånden også billederne. Men hvis man nu tager det bagfra og hopper hen til noget nær slutningen http://www.forum-duegieditrice.com/viewtopic.php?f=21&t=357&start=8475, så er der masser at se på, både før og efter.

Mvh Toftegaard


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Kommentarer, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2019 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen