Søger franske liggevogne fra R37 , art. nr. 42114

af Toftegaard, lørdag 16. marts, 2019, 15:41 (516 dage siden) @ pediHg

ups, jeg troede jeg kunne redigere - der skulle lidt mere med!

Her ser vi rangering i Helsingør med de svenske vogne der skal op på stammen med de frankse vogne

Sov godt og drøm om franske sove- og liggevogne.....;-)
pediHg
https://youtu.be/318mP2cantc?t=440


Fantastisk! Det må være den - Viking Express med en oprangering ganske tæt på forbilledet fra Jernhesten: http://www.jernhesten.dk/Forbillede/togstammer.asp?Selskab=DSB&detteaar=1986

Korriger og suppler mig gerne her, men det ligner først 4 x B10, så 1 x WLAB MU, så 4 x B10c10 og til slut 3 x svenske vogne (kan jo nok findes her http://www.jernhesten.dk/Forbillede/SJ/Tidsoversigt_personvogne/SJ-personvogne.asp + eventuelt en dansk.

Her ser det ud til, at forbilledet på Jernhesten er ganske korrekt. Jeg plejer elles at tage dem med et gran salt. Jeg har aldrig rigtig afluret hvad der er den oprindelig kilde - om der vitterlig har stået fx "SNCF B10c10" eller blot "SNCF Bc", og så har forfatteren selv måtte slå op hvad der kørte i Danmark på det tidpunkt.

Jernhestens oversigter over materiel og hvilke år de forskellige vogne i forskellige bemalinger har kørt i Danmark har været en vigtig kilde for mig. Desværre er der ikke angivet årstal for de franske vogne (http://www.jernhesten.dk/Forbillede/SNCF/Tidsoversigt_personvogne/SNCF-personvogne.asp). Så må man jo ty til MLGTraffic i stedet (http://www.mlgtraffic.net/SNCF_F_V_UIC.xml), hvor der i det mindste er en epokeangivelse.

Mvh Toftegaard


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Kommentarer, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2019 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen