Fantasimodeller, en mester ud i diciplinen..

af Thomas Jespersen, 13/8 2018, 20:37 (2074 dage siden) @ bl

Men det kræver vel stadigvæk, at eventuelle købere er klar over, det er fantasimodeller. Der er jo flere, der har sagt, at de er blevet "snydt" til at tro, at modellerne var tro kopier.

Så lærer man det vel? Hvis det betyder noget for en, så lærer man at undersøge fakta inden man køber. Jeg har selv brændt fingrene på nogle Electrotren vogne, der lærte jeg at der var noget der hed fantasimodeller. Siden har jeg undersøgt sagen og, vogn for vogn, vurderet om jeg kan leve med manglerne i forhold til forbilledet. For ALLE modeller har kompromisser.

Man kan jo også spørge ind til tingene inden man køber. Der er jo mange meninger derude...

Jeg synes ikke man kan sige at man er blevet snydt. Hvor går grænsen så? Skal jeg føle mig snydt fordi Q-maskinen fra McK har et for stort udhæng i taget? Så kunne jeg jo hævde, at det ikke er en Q-maskine, for den har aldrig set sådan ud. Jeg føler mig personligt snydt af McK for at levere en ringe fantasimodel - en mærkelig maskine malet om til en Q-maskine (lad nu være med at bide på, jeg nævne Q-maskinen for at give et eksempel).

At man køber en Haribo kølevogn eller en Snickers kølevogn, alternativt en Bilka vogn eller en SuperBrugsen vogn og bagefter føler sig snydt, når man opdager de aldrig har kørt, det synes jeg er søgt. Research er en del af arbejdet med en modeljernbane, har man ikke styr på sin research, så er man selv ude om det. Så må man skrue op for sin research, hvis det viser sig at den ikke er tilstrækkelig i forhold til ens egne forventninger.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne


Jernbanebøger

Holbækegnens Mergelselskab, Hannerup Mergelleje

Holbækegnens Mergelselskab, Hannerup Mergelleje
Pris 150 kr.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak