Fantasimodeller

af Jonas Petersen, 1/8 2018, 21:33 (1879 dage siden) @ bl

Men at producere en hvid vogn, skrive Tuborg på den og derefter lancere den som en model af en dansk godsvogn, grænser i mine øjne til falsk varebetegnelse. Og burde derfor være strafbart!

Haha, for real?

Til PIKOs forsvar kan tilføjes at beskrivelsen siger: "Bemalingsvariant af overdækket godsvogn, udført som DSB godsvogn med Tuborg reklame". Intet sted påstås det at modellen har et forbillede. Det er en betydning vi lægger i teksten, men det står altså ingen steder. Så du kan ikke påråbe dig falsk varebetegnelse.

Modeller er jo altid kompromisser, hvis man skal være helt pernitten, så havde forbilledet vel egentlig bremsehus ind til sidst i 40'erne? Eller hvordan var det?

Det ér en model af en overdækket godsvogn, udført som tilhørende DSB med en Tuborg reklame. Det er på ingen måde forkert eller falsk. Det er en sigende beskrivelse af præcis hvad det er. At modellen ikke har noget forbillede er sådan set underordnet i den sammenhæng.

Når det så er sagt, så undgår jeg modeller uden forbillede. Jeg har tidligere købt i den naive tro at alle modeller havde et forbillede, jeg blev slemt skuffet da jeg opdagede at det langt fra var tilfældet.

Fantasimodeller må fabrikanterne gerne producere. For faen, hvis jeg havde en modeltogsfabrik og kunne slippe afsted med at trykke en godsvogn med et sjovt logo, så havde jeg gjort det. Jeg ville være ligeglad så længe folk køber det. Det siger mere om folk end det gør om producenten. Hvis det er én måde at tjene penge på, så kan jeg ikke fortænke dem i at gøre det. Jeg er sikker på, at PIKO udmærket er klar over, at der er kunder til det hele. Det vidner hele Expert-serien da om.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak