Fantasimodeller

af bl, 31/7 2018, 16:40 (1880 dage siden) @ Tommy Nilsson
redigeret af Tommy Nilsson, 31/7 2018, 18:14

Jeg synes ikke, det handler om at kritisere fantasimodellerne og deres eventuelle købere, men måske snarere om manglende varedeklarationer.

Fabrikanterne må selvfølgelig lave, hvad de vil, og folk må selvfølgelig købe, hvad de vil. Se bare alle dem, der ikke kører VW! Men at producere en hvid vogn, skrive Tuborg på den og derefter lancere den som en model af en dansk godsvogn, grænser i mine øjne til falsk varebetegnelse. Og burde derfor være strafbart! Eller er det ikke i forvejen? Tænk bare på den ”Cl”-vogn fra Märklin, der for et par år siden var indstillet til at blive årets model! Det blev den så heldigvis ikke.

Så vidt jeg husker, har jeg en gang set et nyhedsprospekt fra BRAWA, hvor de under et par fantasimodeller anførte ”Model uden forbillede”. Og det var jo sådan set forbilledligt. Så kan nittetællerne holde sig væk, og andre købe uden senere hen måske føle sig snydt.

Måske skulle vi i stedet for at kritisere disse fantasimodeller i stedet kræve varedeklarationer på modelbanemateriellet? Man husker jo diskussionerne omkring mindste farbare radius for Heljan-modeller? Og er modelbane materiel efterhånden ikke de eneste ting, hvor der ikke er påklæbet en alenlang varedeklaration?

I øvrigt kunne det godt være, man skulle til at kigge lidt mere på Facebook. Det her er i hvert fald temmelig underholdende!

--
Bjarne Larsen


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Tagcloud

Märklin Fleischmann Roco Peco Pico Heljan Hobbytrade Hobby trade Brekina Busch Epokemodeller ESU Evergreen Faller Lenz Togmodelle Viessmann modeljernbane Long modeltog modeltoge modeltogbane togbane DSB legetøjstog modeltogklub 1/87 1/45 spor H0 køreplanskørsel modeltogbilleder tog lokomotiv veterantog sporplaner station banegård godstog persontog Intercitytog remise modelbane

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak