Spørgsmål til DSB Q-Vogne, indvendig farve OT Næstved

af Steff, 1/3 2017, 09:05 (2617 dage siden) @ Morten Flindt Larsen

Og selvfølgelig er det da Næstved, det nuværende Kvægtorv, men jeg har jo også kun boet i byen i 30 år og arbejdet oppe ved siden af slagteriet og set ned på dette fra Grønnegades kaserne. Ved Kostforplejningen (senere cafeteriet) og en gul depotbygning kunne vi se ned, når der kom kreaturer til slagtning og nogen gange gik det så stærkt, at en ko eller to allerede blev skudt udenfor slagterummet og slæbt ind, ubehageligt. Men dengang i slutningen af 1970´erne kom kreaturerne med lastbiler er jeg næsten 100 % sikker på.
Jeg erindre ikke i min tid i Næstved (1969 til 2006 med et par års afbrud) at have set, at der var langsgående kvægramper langs Farimagsvej. På den anden side af vognene over mod den lille restaurant, den med reklamen på gavlen (der hovedsageligt betjente slagterne, hvis man da ikke foretrak ”Christian Nyhavn” i Grønnegade) løb så strækningen ned til Maglemølle og havnen fra stationsområdet. Og sporene herfra er faktisk først blevet optaget for et par år siden.

[image]
På billedet, der er fotograferet OP mod stationsarealet i krydset Ringstedgade/Farimagsvej (dengang populært kaldet for ”Ehlers-krydset”) ses et rangertræk med MH nr. 362 fra havnen. Der hvor Esso skiltet er, begynder den husrække, hvor man kan se gavlene på Q-vognsbilledet og bl.a. med Carlsberg gavlreklamen, bare set modsat fotografiet her. Hvor man kan skimte et lodret DFDS skilt til højre lå så slagteriet og det er så hér der må have været de langsgående kvægramper. Bygningen med den høje rejsning på taget er nedrevet nu. I det hele taget er slagteriet m.v. nu væk og der ligger en enorm stor P-plads og der er bygget en ny vej/sti?? benævnt ”Kvægtorvet” fra Farimagsvej langs Grønnegades kaserne og til Grønnegade.
Jeg kan IKKE huske om der også gik spor ind mod/i slagteriet, men det må jo eventuel tegning kunne vise.
Billedet er i øvrigt optaget 9. juli 1982 kl. 1545!!

Tak til Morten for oplysningsarbejdet.

Med venlig hilsen

Steffen Dresler


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Tagcloud

Märklin Fleischmann Roco Peco Pico Heljan Hobbytrade Hobby trade Brekina Busch Epokemodeller ESU Evergreen Faller Lenz Togmodelle Viessmann modeljernbane Long modeltog modeltoge modeltogbane togbane DSB legetøjstog modeltogklub 1/87 1/45 spor H0 køreplanskørsel modeltogbilleder tog lokomotiv veterantog sporplaner station banegård godstog persontog Intercitytog remise modelbane

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak