Lille P + FARVE/MALING!!

af Steff, 25/3 2022, 21:09 (789 dage siden) @ Skott

Godaften til alle

Afstedkommet af den flotte spor 0 model af den lille P synes jeg at det bør være på sin plads lige at komme ind på farverne på den "lille P".

Helt afhængig af hvilken tidsperiode man ønsker at "køre" med sin model af en lille P, er farveskemaet nemlig forskelligt.

Da lokomotiverne i sin tid blev leverede til DSB-JF var de MØRKEBRUNE med zinoberrøde bufferplanker, altså også ramme og hjul!

Efter sammenlægning af de to statsbaner med en Maskinafdeling ændredes farven til den nye DSB standardfarve for damplokomotiver. På lille P var førerhus med undervogn og tender blank sort, kedlen, skorsten og dome MAT sort med blanke kedelbånd. Skorsten malet med sort asfaltlak (mat) og DSB slipset om skorstenen, egetræ indvendig i førerrummet (ca. RAL 1007).

Ved privatbanerne (billeddokumentation for KSB, andre har jeg ikke undersøgt) som DSB minus slipset.

Da jernbanemuseet (DSB) fik P 125 tilbage efter den havde fået en ydre opmaling, fik den af en eller anden grund malet hjulene røde. DET ER EN FEJL hvis man ser på det historiske.

Lille P har aldrig haft bremseangivelser påmalede, var først et krav fra 1960/61, hvor lokomotivets vægt også indgik i beregning af togvægten.

Med venlig hilsen

Steffen Dresler


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Tagcloud

Märklin Fleischmann Roco Peco Pico Heljan Hobbytrade Hobby trade Brekina Busch Epokemodeller ESU Evergreen Faller Lenz Togmodelle Viessmann modeljernbane Long modeltog modeltoge modeltogbane togbane DSB legetøjstog modeltogklub 1/87 1/45 spor H0 køreplanskørsel modeltogbilleder tog lokomotiv veterantog sporplaner station banegård godstog persontog Intercitytog remise modelbane

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak