Avatar

Fireakslet MO på vej fra Heljan

af Futfar @, Kajerød, fredag 25. december, 2020, 18:48 (24 dage siden) @ Bent Larsen

Hej
Ja, enig ESU har opfundet enhedshjulet, men hvorfor jeg spørger at jeg ikke har en Heljan MO, men skiftede hjul på en for en af mine venner i 2002, beskrevet i et læserbrev i BANEN nr. 69 s. 94, og derefter ikke selv købt en.
Vh
Bent Larsen

Om det er "Enhedshjulet" - godt udtryk i øvrigt - ESU har opfundet, synes at være rigtigt, og det fungerer ihvert fald...
Hvad angår nævnte artikel i banen, forstår jeg godt at du er gået i en stor bue uden om Heljans MO. Heljans mange første udgaver af MO kørte mildest talt elendigt - på 3-leder spor - men det fik de så rettet op på ved de senere udgaver, som så kører helt fint. Jeg bøvlede således en del med de første 3 udgaver jeg har, men et irriterende hjulskift hjalp på det, og sammen med de to jeg har af den nyere udgave, kører de alle fem helt fint.

Nu er der jo så - ud fra mine erfaringer - ikke kun dårligt at sige om Heljan. Ud af mine 26 'Rundnæser', er de 22 af dem - MY/MX - fra Heljan, og de kører alle helt fint. De er - efter min mening - vel konstruerede og velkørende. Hjulskift har jeg aldrig haft behov for. Interface på dem er helt problemfrit at udskifte til 21-bens ESU dekodere, og Togdillens geniale rød/hvid lysskift er jo 'et must'. Og så er der jo ligeledes plads nok til en højttaler.
Nu er det jo vanskeligt at forudse hvilke konsekvenser Brexit vil få for Heljan, men da de jo - på det britiske marked, har haft et enormt salg i scala 00, (til helt andre priser),kan det jo være at de vender tilbage til det danske marked. Forhåbentlig til britiske priser!!!

--
Med venlig hilsen
Futfar.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med takCopyright © 2021 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen