Tagrytteren søger medlemmer

af Andreas M., torsdag 27. august, 2020, 08:35 (35 dage siden) @ D 826

Jeg forstår ikke helt hvad du mener med eksisterende stambord! - er det andre Fremo klubber på Sjælland du mener?

FREMO er en europæisk klub for ligesindede individer, det er altså enkeltpersoner der er medlem af FREMO. En klub kan ikke være en FREMO klub, men man kan, og er naturligvis ganske velkommen til at, basere sin klub på at bygge moduler efter FREMO standarderne. Det er lidt ligesom med DMJU, hvor man ikke kan være medlem som enkeltperson, men kun som klub, i FREMO er det bare omvendt.

Et stambord er en gruppering indenfor FREMO, hvor man mødes med mere eller mindre jævne mellemrum, for at udveksle ideer og tanker og hjælpe hinanden videre. Der er intet i vejen for at have flere stamborde indenfor det samme geografiske område, da det er medlemmerne og deres interesser der selv skaber disse stamborde. Men der er somregel en form for kommunikation mellem stambordene, da en af grundtankerne med FREMO er fællesskab på tværs af geografi! Du kan finde en liste over danske stamborde i HP1 ;-)

Da vi er rimelig nye, så er vi stadig i opstartsfacen. Men vi arbejder på at lave moduler der lægger sig så tæt op ad Fremo's standarter. Vi kommer dog nok ikke til at bruge Fremo' endeprofil gavle så meget, da vi agter at lave vores egne tilpasninger efter hvordan landskabet omkring banen kommer til at forme sig - dog naturligvis med undtagelse af banegrøfte profiler, de skal med. Men underdelen med bærerhanke og montagehuller vil være efter Fremo's normer.

I har med andre ord ikke tænkt jer at bygge efter FREMO standarder, men at låne de dele af standarderne som passer ind i jeres koncept. Det er da fedt at standarderne kan inspirere, men tænk over om det er det rigtige valg I træffer. En del af at følge standarden, er glæden ved at kunne mødes til træf og sætte modulerne sammen på nye måder fra gang til gang og skabe en helhed, som ingen har plads til at skabe alene. Når man afviger fra standarden så begrænser man denne mulighed gevaldigt.

Ps. Vi kan iøvrigt ved interesse, besøges på Slagelse bibliotek, i "mødelokale 1" lørdag den 12 september i tidsrummet mellem 12:30 og 16:00 på stenstuegade 3, stuen. 4200 Slagelse.

Tak for tilbuddet, men personligt holder jeg mig til FREMO :-)


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Kommentarer, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2019 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen