Relevant i disse tider?

af Morten Flindt Larsen, København K, 24/3 2020, 15:15 (1493 dage siden) @ Steff
redigeret af Morten Flindt Larsen, 24/3 2020, 15:24

Go´formiddag

Selvom jeg har forstørret tegningen, kan jeg slet ikke "tyde" hvad den nævnte vogn skulle bruges til, tjenestekupe/kontor, to kupeer med håndvask og så endelig et større rum med adgang gennem side skydedør.

Man kan jo spekulere på alt, men KUNNE det være - i mangel af mere viden - en operationsvogn (det store rum med sideskydedør) eller er det "bare" en simpel "ledsagevogn" med lægedepot?

Jeg tror ikke at det er en afløsning for de ellers så kendte "Ambulance-vogne".

Med venlig hilsen

Steffen Dresler

Hejsa Steff,

Som det står anført på tegningen her (du kan zoome ind ved at dreje på hjulet på musen), så er det en sygevogn, en afart af salonvogne, som velhavende og betydningsfulde mennesker kunne leje til at hente deres syge pårørende hjem. Vognen har da også "salonvognslitra" S. Tidligere riggede man af og til en 1. klasses kupé til, hvis der skulle udføres sådan sygetransport. Vognen på tegningen har klosetrum med håndvask, tjenestekupé, bårekupe, tre kupeer for ledsagere en sygekupé med en seng og med stol til den vågende samt særskilt kloset uden håndvask, og ved skydedørene et rejsegodsrum til bagagen, som dengang kunne være omfangsrig. Så nej, det er ikke en afløsning for ambulancevognene.

--
Med vanlig venlig hilsen
Morten F. Larsen
Institut for teoretisk Modeljernbane


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak