DMJU messe og Corona-virus

af Erik, V. Pedersen ⌂ @, lørdag 14. marts, 2020, 21:34 (122 dage siden) @ UTJ

Fuldstændig enig. Man kunne i en mere moderat udformning have sat en dato for endelig beslutning. En modelbanemesse/udstilling tiltrækker flere med svagt helbred og blot det at stå for ansvaret for én (1) som bliver alvorligt syg på baggrund af gennemførelse/deltagelse vil være katastrofalt.

(...)

Lad os bruge de kommende måneder til at vise billeder til hinanden i diverse fora. Modelbanehobbyen er en social og visuel hobby som giver glæde og det kan den også i en prækær situation.

.
--------------------------------------------
.

M/F "LEGIND BJERGE" / "NÆSSUND".
(...)

Til brug ved bygning af en 1:87-model, kunne jeg ønske nogle fotos af nævnte færge M/F "LEGIND BJERGE" / "NÆSSUND" i tiden efter sejladsen på forbindelsen til Mors ("Pinen og Plagen"), dvs. efter overtaghelsen til Næssund-overfarten.

Bygget af solidt ege- og bøgetræ i vinteren 1963-64 på Søren Larsen & Sønners værft i Nykøbing Mors til Sallingsund Færgefart A/S med navnet "LEGIND BJERGE" / senere "Næssund". Den var værftets nybygning nr. 125.

[image]
M/F "Nassund-overfarten, Vest. Hurup Thy. -- 15. august1999. ---^

Det er måske især fotos fra det "indre" af vogndækket, der ønskes fotos af (det man sjældent ser billeder af). Naturligvis vil "udvendige" billeder af færgen også være velkomne, da der også kan ske forandringer / ombygninger her (f. eks. opsætning af nyt styrehus). Alt har interesse, sort/hvid- som farve-fotos.

Samtidig vil det --naturligvis-- være interessant at fastholde nogle sjældne billeder af disse små, karakteristiske færger, der piskede vandet tyndt i det nordjyske område.

Siden ruten genåbnede 1. juli 2016, ejes og drives Næssundfærgen af foreningen Næssundfærgens Venner, der blev stiftet for at bevare såvel færgen som ruten, da den både er et vigtigt lokalt bindeled og et enestående historisk, kulturelt og håndværksmæssigt monument.

-------------

Der kom nogle fine, brugbare fotos/oplysninger, og modelarbejdet blev påbegyndt støttet af egne fotos fra omkring årtusindskiftet.

[image]
Forrest ses begyndelsen til modellen af "NÆSSUND" -- 10 mm spånplade. Bagved ses en halvfærdig model af "VENØSUND II". Bagerst ses min Nørrebro station-model, der pt. står i "vinterhi" pga. den lave temperatur i udestuen.

[image]
"NÆSSUND" lidt længere fremme. ^---v
[image]
Det indvendige af skibssiderne - klar til fastgørelse. ---^

[image]
. . . og fastgjorte (slut. februar). ---^

Se mere om færgen på hj.siden: https://www.xn--nssundfrgensvenner-oubg.dk/ eller her: http://www.omtanke.dk/sider/bookdk.htm


Erik V.
www.evp.dk

.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Kommentarer, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2019 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen