Ønskeseddel :-)

af Flemming Søeborg ⌂, tirsdag 04. februar, 2020, 21:11 (14 dage siden) @ MR Godstog

Netop hjemkommet fra Spielwarenmesse i Nürnberg kan jeg måske bidrage med lidt information fra A.C.M.E. Jeg havde en længere samtale med Alessandro Buonoparte over verdens stærkeste kop espresso, og han fortalte, at netop EA-lokomotivet kommer i år. Det var planlagt til 2. kvartal, men man skal lige for tiden tage den slags oplysninger med et gran salt. Ingen aner, hvad de aktuelle hændelser i Kina vil medføre på kortere og længere sigt (og modellerne produceres netop derude). EA skal komme i rød/sort, rød og - nok sidst på året - i blå udgave. Det var altså hans ord, og dem vil jeg ikke hænges op på.

Mere A.C.M.E.-nyt: Ckm-vognen, DSB's lidet berømte flex-vogne, kommer igen, nu med opstilling af borde og stole som restaurantvogn - igen efter hr. Buonopanes ord. Men det allerbedste er, at A.C.M.E. udsender vognsættet "Italia-Express" fra begyndelsen af 1970'erne - "Italia-Express" kørte om vinteren Rom-København, om sommeren helt til Stockholm, et af de længste europæiske vognløb.

Sættet vil indeholde en tysk D-vogn (rejsegods), en blå CIWL MU-sovevogn, to italienske sidegangsvogne samt en dansk B-vogn (fra Heljan). Forhandlingerne mellem Heljan og A.C.M.E. var ikke helt færdige, og på katalogbilledet er afbildet en rød B-vogn, men han ville hellere have en vinrød vogn, så det bliver det nok. Dertil kan man anskaffe sig et tre-vognsæt, bestående af en DR- og to DB-sidegangsvogne, beregnet til grenene til Berlin/Amsterdam.

U-Hansa-vognen (art. nr. 51004) og Dms-rejsegodsvognen (art. nr. 52359) er stadig i programmet, og hr. Buonopane regner med at komme til DMJU's messe i Kolding i marts. Her kan alle så stille ham relevante spørgsmål. Mere kan jeg ikke bidrage med.

Med venlig hilsen,

Flemming Søeborg
Spor og baner


Hele emnet:

 RSS Feed af emne


Tagcloud

Märklin Fleischmann Roco Peco Pico Heljan Hobbytrade Hobby trade Brekina Busch Epokemodeller ESU Evergreen Faller Lenz Togmodelle Viessmann modeljernbane Long modeltog modeltoge modeltogbane togbane DSB legetøjstog modeltogklub 1/87 1/45 spor H0 køreplanskørsel modeltogbilleder tog lokomotiv veterantog sporplaner station banegård godstog persontog Intercitytog remise modelbane
Kommentarer, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2019 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen