Heljans MaK

af Steff @, søndag 01. september, 2019, 19:55 (71 dage siden) @ Morten Flindt Larsen

Godaften til alle

Den gode MFL har så absolut ret i at ”Makværket” (LJ M33 Jumbo) rokkede fra side til side under kørsel, især når der var fart på. Så hvis modellen rokker er det jo bare som forbilledet, godt lavet Heljan:-) !!

Har en gang i 1982 i nærheden af Nakskov foretaget et ganske og aldeles ufrivilligt hovedspring i grøften, da jeg virkelig troede at Jumbo ville vælte ned over mig. Så det blev ikke til et billede den dag:-P .

Generelt har stanglokomotiver med blindaksel (og 2-cylindrede dampere med udvendige cylindre) en tildens til at ”rokke” i sporet. Både litra R I (og faktisk også litra S som 3-benet) var istand til at flytte kurver sideværts indtil afbalanceringen og overbygning var tilfredsstillende. For litra R I først omkring midten- og slutningen af 1930´erne, da man endelig fik afbalanceret driv-og kobbelhjulene næsten fuldstændigt.

Herunder ”makværket” i 1982 i Nakskov med ”militærtog”.

[image]

Med venlig hilsen

Steffen Dresler


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Kommentarer, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2019 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen