Heljans MaK

af Steff @, søndag 01. september, 2019, 19:55 (278 dage siden) @ Morten Flindt Larsen

Godaften til alle

Den gode MFL har så absolut ret i at ”Makværket” (LJ M33 Jumbo) rokkede fra side til side under kørsel, især når der var fart på. Så hvis modellen rokker er det jo bare som forbilledet, godt lavet Heljan:-) !!

Har en gang i 1982 i nærheden af Nakskov foretaget et ganske og aldeles ufrivilligt hovedspring i grøften, da jeg virkelig troede at Jumbo ville vælte ned over mig. Så det blev ikke til et billede den dag:-P .

Generelt har stanglokomotiver med blindaksel (og 2-cylindrede dampere med udvendige cylindre) en tildens til at ”rokke” i sporet. Både litra R I (og faktisk også litra S som 3-benet) var istand til at flytte kurver sideværts indtil afbalanceringen og overbygning var tilfredsstillende. For litra R I først omkring midten- og slutningen af 1930´erne, da man endelig fik afbalanceret driv-og kobbelhjulene næsten fuldstændigt.

Herunder ”makværket” i 1982 i Nakskov med ”militærtog”.

[image]

Med venlig hilsen

Steffen Dresler


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Tagcloud

Märklin Fleischmann Roco Peco Pico Heljan Hobbytrade Hobby trade Brekina Busch Epokemodeller ESU Evergreen Faller Lenz Togmodelle Viessmann modeljernbane Long modeltog modeltoge modeltogbane togbane DSB legetøjstog modeltogklub 1/87 1/45 spor H0 køreplanskørsel modeltogbilleder tog lokomotiv veterantog sporplaner station banegård godstog persontog Intercitytog remise modelbane
Kommentarer, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2019 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen