RAL farven på lidt mere materiel!

af Svend B J, 15/7 2023, 19:34 (292 dage siden) @ Steff

Den farve (rød) der blev leveret til DSB - da man overgik til RAL-farver - var RAL 3003. Kilde: Den gamle "Forbrugsvarefortegnelse".


Kære Svend

Kom til at tænke på, om der i din henvisning til "Forbrugsvarefortegnelse" var flere farveangivelser end 2g. S-toget. Her tænker jeg jo på den eventuelle betegnelse for de gamle "DSB 1929" farveangivelser i RAL farveangivelserne.

F.eks. damplokomotiver, stålvognsmateriellet før end designperioden, godsvogne før og efter indførelsen af RAL skemaet, MZ diesler før design etc.?

Bedste hilsener

Steff

Den nævnte forbrugsvarefortegnelse var det katalog, de enkelte afdelinger/tjenestesteder i DSB kunne bestille/rekvirere efter (som jeg husker gennem DSBs indkøbskontor). Det var en hel aktuel fortegnelse/katalog, som blev opdateret løbende.

Efter hukommelsen: RAL-farver var først noget der kom ind fra engang sidst i 70erne/ først i 80erne. Før den tid var det de farver, der ellers blev leveret af "de sædvanlige" danske leverandører, vel - for farver/lakker/malingers vedkommende - Sadolin (og Holmblad).

Emnet: Farver på DSB materiel (og privatbanemateriel) i virkeligheden og model har været diskuteret her, der og alle vegne mange, mange gange og hører nok aldrig op.

--
Svend
[image]


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak