3D print og modeltog, kan det kombineres?

af Fiona, Sdr. Bjert, 12/10 2011, 02:12 (4256 dage siden) @ Arne Nielsen

Hej modeltogs venner, og måske Spor1 venner i særdeleshed

Overskriften hentyder til den nye teknologi der er kommet frem de sidste år, og om hvorvidt 3D printning er kombinerbar med vores hobby?

Umiddelbart er svaret nej ikke direkte, forstået på den måde at de printtyper vi indtil nu har været i kontakt med enten har været for grove i overfladen, eller ikke formstabile nok til direkte at kunne bruges til modeller på anlæggene.

Men de bedste af dem kan med stor fordel bruges til mastere til at fremstille forme over, hvori der kan støbes med f.eks. resinplast eller hvidmetal.

[image]

Se lidt om vores erfaringer i linkene herunder:
Link til første del af beskrivelsen
Link til anden del af beskrivelsen

Mvh
Arne

Det er spændende at se hvordan udviklingen af en "småserie"-model forløber. Man kunne helt få lyst til at lege lidt med de store størrelser.....

Hvordan får man et overblik over hvad "Tikøb" tilbyder af overdele/byggesæt? Jeg er, trods alt, mest interesseret i H0. Hans gamle hjemmmeside er jo ikke opdateret, og den nye vel ikke klar endnu?

--
Venlig Hilsen

Jørgen


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Tagcloud

Märklin Fleischmann Roco Peco Pico Heljan Hobbytrade Hobby trade Brekina Busch Epokemodeller ESU Evergreen Faller Lenz Togmodelle Viessmann modeljernbane Long modeltog modeltoge modeltogbane togbane DSB legetøjstog modeltogklub 1/87 1/45 spor H0 køreplanskørsel modeltogbilleder tog lokomotiv veterantog sporplaner station banegård godstog persontog Intercitytog remise modelbane

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak