Esso tankstation i Sorø - lige til modelbanen

af Morten Flindt Larsen, København K, 15/4 2016, 15:04 (2926 dage siden) @ modeljernbane

Var det ikke unoX der havde reklamen (kom en tiger i tanken) og ESSO det brugte reklamen ( Når ESSO du i tanken får fjernes alle tigerhår) ????

Nej, Uno-X har intet med sagen at gøre. I USA blev den populære "Put a Tiger in Your Tank" reklamekampagne og tilhørende tiger-maskot introduceret i 1959 for at markedsføre benzintyperne Enco Extra og Esso Extra. Tigeren blev uhyre populær i USA og snart også resten af verden. I Danmark påbegyndtes kampagnen i 1965. I USA averterede Dansk Esso’s søsterselskab Enco overalt med ”Tiger benzin”, hvilket fik mange unge bilister til at hænge imiterede tigerhaler på tankdækslet – resten af tigeren lå måske og slubrede nede i tanken?

Et andet stort amerikansk selskab Sunoco (Sun Oil Co.) fandt hurtigt på modtrækket, der meget fikst var, at selskabet – selvfølgelig også på store reklameskilte – skrev: ”Vi har filtre, der fjerner tigerhår fra Deres tank”!

I en årrække havde Sinclair-selskabet haft fortidsøglen dinosauren aftegnet under navnet i selskabets bomærke. Det benyttede man sig nu af til at følge den ”dyriske” tendens i branchen op – nu kunne man nemlig på alle Sinclair’s reklamer se en dinosaur, der på bedste Fred Flintstone-manér var tegnet løbende og springende, mens den skreg: ”Hæld ny dinosaurkraft på Deres motor!”.

Desværre for Sinclair var det ret umuligt at føre reklamen på dette område ud i sin yderste konsekvens, for det er temmelig vanskeligt at anbringe en imiteret dinosaurhale på sit tankdæksel.

I øvrigt er Esso-figurerne "drop-man" (og dermed også "drop-girl" og deres to børn" en dansk opfindelse, idet "Esso-manden" i den hvide dragt og med det gule dråbeformede hoved blev lanceret af Det Danske Petroleums-Aktieselskab (DDPA) under Besættelsen, tegnet af Vilhelm Hansen (der som bekendt også er far til "Rasmus Klump").

Vh
Morten


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

MJF Forum

No feed

Tagcloud

Märklin Fleischmann Roco Peco Pico Heljan Hobbytrade Hobby trade Brekina Busch Epokemodeller ESU Evergreen Faller Lenz Togmodelle Viessmann modeljernbane Long modeltog modeltoge modeltogbane togbane DSB legetøjstog modeltogklub 1/87 1/45 spor H0 køreplanskørsel modeltogbilleder tog lokomotiv veterantog sporplaner station banegård godstog persontog Intercitytog remise modelbane

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak