DMJU NEWS nr. 21

af Steff, 8/9 2015, 08:16 (3162 dage siden) @ Erik V. Pedersen

Du har fuldstændigt ret Erik!

Sådan skrevet lige ud, en efter min ringe mening latterlig efterstræben på at ”internationalisere” alt ved brug af hér, helst engelske udtryk og terminologi:-( . Det giver jo et indtryk om at være international, fremadseende og evnen til at kunne kommunikere.
Men jeg går stadig ud fra, at DMJU er et dansk foretagende, hvor målgruppen er medlemmerne af DMJU forskellige klubber. At der sikkert bliver sendt (elektronisk nu) et eksemplar til lignende ”søsterorganisationer” i udlandet via internet, der ud over svenske- og norske medlemmer, dog ikke kan læses af andre. Retfærdiggøres sikkert ved, at så kan udenlandske læsere (der ikke kan læse dansk) se hvad det drejer sig om. Og for de meget få procent, ændres så det danske til udenlandsk. Men vil man det ”internationale”, skal der da også være et kort sammendrag på engelsk bagest, ikke sandt!
Når man nu sammenblander dansk og engelsk vil det for en engelsk jernbaneinteresseret give et forståelsesproblem, da forkortelsen DMJU er næsten korrekt forkortelse for ”Diesel Motor Unit” med et bogstav ”J”, der er kommet forkert. For forkortelsen DMJU giver ingen fornuft på engelsk:-D .

Når det så er skrevet, har DMJU virkelig fået et godt medlemsblad og tillykke med det.

Nu skal man så ”Battle” om årets model, da man nu sikkert ikke mere kan ”kæmpe om” pladsen;-) .

Med venlig hilsen
Steffen Dresler

NB: Er jo ikke selv tilknyttet DMJU og kan derfor være ligeglad, vil flere personer sikkert mene! Men dette skrevet mere som en lille tilkendegivelse af, at vi skal passe på vores sprog OGSÅ når vi taler om dansk modeljernbane, hvor man nu også anvender udtrykket "formnyhed" om en ny model!!


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak