Mordet i Korinthekspressen (hint)

af cm, 20/2 2015, 19:10 (3209 dage siden) @ Hans T. Møller
redigeret af cm, 20/2 2015, 19:44

En gådefuld sag! Jeg har ikke løsningen men forskellige iagttagelser og spørgsmål:

Noget tyder på overlagt mord. Lovlydige borgere går normalt ikke rundt med ulovlige knive på sig. Der er kun brugt et stød, og der er ingen tegn på kamp. Sandsynligvis har Bertelsen ikke genkendt sin morder. Han er blevet overrasket, og det hele er gået hurtigt. Men hvis det er overlagt mord, hvordan kunne morderen så vide, at Bertelsen ville stå på toget?

Med mindre Bertelsen led af hæmofili, så er mordet sket, umiddelbart før Hanne Vestergård-Pedersen kommer farende ind fra mellemgangen, for blodet flyder endnu.

Bertelsen blev billeteret af Gundersen umiddelbart efter afgang fra Boltinge T., men hvor er billetten? Den er ikke i tegnebogen, og Gundersens regnskab stemmer. Togføreren har i øvrigt ikke noget alibi, med mindre han hele tiden opholdt sig i førerummet sammen med Sørensen.

Hanne Vestergård-Pedersen kan også have ført kniven. Hendes oprevethed kan være ren komedie! Som nævnt kan der ikke være gået lang tid fra mordet til hun kommer farende ind til de andre.

Endelig kan det være et komplot - alle er sammensvorne ligesom i ”Mordet i Orientekspressen”.

Et rent gæt på motivet. Bertelsen er medlem af DKP og tidligere modstandsmand, men i virkeligheden var han den aldrig identificerede stikker fra Aarhus. Mordet er en hævnakt fra én eller flere, som gennemskuede sammenhængen og kendte ofre for hans stikkervirksomhed.

En enkelt rettelse: I 1961 blev trillefløjte kun brugt i S-tog.

Kan vi få et tip til den videre efterforskning?

En "gammel stikker" - er vel altid på vagt!( Og er forberedt på at blive genkendt) Morderen er glødende antikommunist! Tidligere "Finlandsfrivillig". Skeden må bortskaffes - hvor sker det i fortællingen?

Fingeraftrykkene er fjernet. Hvorledes (i fortællingen) bortskaffes "kluden"?

- hvorfor finder man aldrig skeden?

M.h.t. offerets profession: Hvilken gruppe i Århus benyttede sig af en model til deres civile / officielle beskæftigelse - en model, som viste sig at være stikker? (Hermed tilknytningen til Århus)

god weekend! ;-)
mvh
Chr

--
[image]


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak